5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Macera severlerin yeni keşfi

Dört yanı dağlarla çevrili olan Amasya'da yamaç paraşütünün keyfini keşfeden macera severler, baharın gelmesiyle birlikte tarihi kenti havadan görme fırsatını yeniden buldu. 

Yamaç paraşütçüleri tarafından keşfedildikten sonra macera severlerin akınına uğrayan tarihi kent Amasya, muhteşem manzarasını gökyüzünden seyretmek isteyen paraşütçüler tarafından mesken haline getirildi. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yamaç paraşütü pilotunun geldiği ve Yanık Tepe'den havalandıktan sonra 7 bin 500 yıllık tarihinde bağrında yaşattığı 13 medeniyetin kalıntılarını görme imkanı buldukları kentte yamaç paraşütü kullananların sayısı da gün geçtikçe artmaya başladı. 

Kendisinin de ilk denediğinde muhteşem bir keyif yaşadığını söyleyen Vali Celaleddin Lekesiz, yamaç paraşütü tutkunlarının neden gökyüzünde olmak istediklerini anladığını ifade ederek, oların bu keyiflerini doyasıya yaşamaları için Yanık Tepe'de yeni düzenlemelerin yapılacağını belirtti. Vali Lekesiz, yurt içi ve yurt dışındaki yamaç paraşütü pilotlarını tarihi kenti gökyüzünden izlemeye davet etti.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 12:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nadir IP: 78.188.46.xxx Tarih : 13.04.2008 21:12:15

gerek yokki zaten 4 tarafı dağlarla çevrili,cık dağın tepesine seyret neyini görecen tepeden amasyanın bildiğin amasya işte..:)))