5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Madalya kazanana araba hediye

Dünya ve Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Mahmut Demir, Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya kazanacak milli güreşçilere otomobil hediye edeceğini söyledi.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu eski milli güreşçi Mahmut Demir'in kurucusu olduğu Amasya Şekerspor'un 4 güreşçisi, Serbest Güreş Milli Takımı ile Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya için mücadele edecek.

Amasya Şekerspor güreşçileri 96 kiloda Hakan Koç, 84 kiloda Serhat Balcı, 74 kiloda Ahmet Gülhan, 60 kiloda Tevfik Odabaş'ın Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya kazanması durumunda kendilerine 150'şer bin YTL para ödülü vereceğini, ayrıca birer otomobil hediye edeceğini belirten Mahmut Demir, milli takımın diğer güreşçilerine de altın madalya kazanmaları durumunda otomobil hediye etme sözü verdi.

Pekin Olimpiyatları'nda Türk güreşçilerin önemli başarılara imza atacaklarına inandığını söyleyen Mahmut Demir, "Serbest Güreş Milli Takımı'nın 7 sporcusundan 4'ü Amasya Şekerspor Kulübü'nün güreşçisi. Grekoromen ve serbest stilde şampiyon olan sporcuların hepsine Amasya Şekerspor Kulübü olarak birer otomobil hediye edeceğiz. Amasya Şekerspor'un güreşçilerinden birinci olacak sporcuya 150 bin YTL ve 1 otomobil, ikinci olana 100 bin YTL, üçüncü olana ise 50 bin YTL para ödülü vereceğiz. Bu cumhuriyet tarihinde amatör sporda devletin dışında verilen en büyük ödüldür. 70 milyonluk Türkiye 7 tane kahramanına bakamayacak kadar aciz değildir" dedi.

1996 yılında serbest güreşte kendisinin Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olmasından sonra Türkiye'nin Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu çıkaramadığını belirten Mahmut Demir, "İnşallah Pekin'de şampiyon çıkartırız. Özellikle benim başkanlığını yaptığım Amasya Şekerspor Kulübü sporcularından birisinin şampiyon olması beni daha mutlu eder, ama başka sporcuların da olması beni üzmez. O müsabakalara çıkan genç arkadaşlarımızın hepsi kendilerinin arkasında Türk milletinin olduğunu unutmasınlar. Oradaki ferdi başarıları Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar Türk ve İslam aleminin başarısı olacaktır. Onlar Çin Seddi'ni aşacaklar ve kazandıkları madalyaları da Çin Seddi'ne aşacaklar. Tüm Türkiye dualarımızla, maddi ve manevi desteğimizle onların yanlarındayız, onlarda bu desteğe layık olsunlar. Olimpiyatlar her sporcuya nasip olmaz. Oraya katılmakta büyük bir onur ve şereftir, ama şampiyon olmak daha büyük bir onurdur" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 18:51:05
Güncelleme :4 Ağustos 2008 Pazartesi 18:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?