5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Mahalleli bastırdı üst geçit yapılıyor

Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, Helvacı Mahallesi sakinleri tarafından okulların açıldığı ilk gün yapılan üstgeçit eylemini desteklediklerini söyleyerek, Abdurrahman Kamil İlköğretim Okulu civarına yapılan alt geçit gibi Ziyapaşa İlköğretim Okulu ve Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun önüne de yapılması gerektiğini söyledi.


Helvacı Mahallesi'nde yolun karşısında bulunan okul ve camiye ulaşmak için karşıdan karşıya geçerken meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda can kaybının olduğu gerekçesiyle okulların ilk gününde eylem yapan Helvacı Mahallesi sakinlerinin son derece haklı olduğunu ifade eden Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, "2007-2008 öğretim yılının ilk yarıyılı sona erdiğinde, yani Şubat 2008 de Türk Eğitim-Sen Amasya Şubesi olarak ilimizde eğitim öğretim açısından yaşanan problemleri içeren bir rapor hazırlayarak Vali Celalettin Lekesiz'e ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletmiş, akabinde de basınla paylaşmıştık.

O raporun 7. maddesinde Mehmetçik İlköğretim Okulu, Abdurrahman Kamil İlköğretim Okulu ve Ziyapaşa İlköğretim Okulu civarına mutlaka üstgeçit yapılmasının gerekliliğini belirtmiştik. Nihayet Abdurrahman Kamil İlköğretim Okulu civarına bir alt geçit yapılmaya başlandı.

Helvacı Mahallesindeki Mehmetçik İlköğretim Okulu ve cami civarına da mutlaka bir üst yada alt geçidin yapılması çok gerekli bir duruma gelmiştir. Helvacı Mahallesi sakinlerinin 8 Eylül günü trafik canavarına yeni kurbanlar verilmesin diye yaptıkları eylemi çok haklı buluyor ve destekliyoruz. Çift yolun açılmasıyla birlikte süratlerini hiç düşürmeden hareket eden araçların arasından ezilmeden karşıdan karşıya geçmek değil öğrenciler için, yetişkinler için bile büyük bir cambazlık haline gelmiştir" dedi.
Yıllardır bir türlü tamamlanamayan Amasya-Tokat karayolunun ilk 12 kilometresinin aslında tam bir trafik canavarına dönüştüğünü, yapılan güzergah değişikleri ve yükseltmelerin birçok kör nokta oluşturduğunu, durması ya da yolcu alması gereken araçların yanaşabileceği ceplerin yapılmadığını, tehlike anında sürücülerin kaçabileceği hiçbir yerin olmadığını söyleyen Kamil Terzi, "Okulların açıldığı gün Helvacı Mahallesi sakinlerinin başlattığı eylem çok haklıdır ve çare bulununcaya dek devam etmelidir. Bu mahalle sakinleri bugüne kadar trafik canavarına pek çok kurban verdiler. Hakan Hırçın, Nagihan Kurt, Mustafa Tecir, Serdal Keşoğlu, Adem Polat, Merve Kalleci, Erdoğan Kalleci gibi bir çok öğrenci burada hayatını kaybetti" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 20:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?