5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Mahmut Demir, Güreş Federasyonu'nu topa tuttu

Amasya Pancar Ekiciler Kooperatafi Başkanı ve Dünya ve Olimpiyat eski şampiyonu milli güreşçi Mahmut Demir, Türkiye Güreş Federasyonu’nu ağır bir dille eleştirdi. Güreş camiasının ciddi bir camia olduğunu belirten Demir, "Bu camiayı yöneten insanların bilgiyi ciddiyetle biraraya getirip, bir yönetim tarzı geliştirmeleri lazım" dedi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Mahmut Demir, Güreş Federasyonu Başkanı’nın birçok yanlış olaya kayıtsız kaldığını iddia ederek, kendisinin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı şirketin bünyesinde kurulan Şekerspor kulübünü federasyon tarafından yapılan haksızlıklar nedeniyle kapatma kararı alacaklarını söyledi. Demir, "Şekerspor Kulübü’nün güreşçisi olan, 60 kiloda güreşen ve Türkiye Şampiyonluğu bulunun Orhan Birboğa isimli sporcumuz federasyon tarafından bizim haberimiz olmadan Üniversitelerarası Şampiyona’nın elemelerine çağırılıyor ve sporcumuz orada birinci oluyor. Daha sonra milli takıma çağrılan sporcumuz Akdeniz Oyunları’na katılacak sporcular ile İspanya kampına gitmek üzere iken, üniversite öğrencisi olmadığı gerekçesiyle geri gönderiliyor ve yerine bu sporcunun yendiği başka bir sporcu çağrılıyor. Biz bu sporcumuzdan Akdeniz Oyunları’nda altın madalya bekliyorduk. Biz bunun üzerine daha önceden de kulübün sporcularına gösterilen tavırları da dikkate alarak, sporcularımızın zarar görmemesi için kulübü kapatma kararı alacağız. Bu kulüp, 2. Lig’de lider olan ve şampiyonluğa en yakın olun bir kulüp. Şimdi şampiyonaya çıkıp çıkmayacağı da belli değil" diye konuştu.

Federasyon tarafından ortaya konan bu tavırların kendisinin federasyon başkanlığına aday olması ve az bir farkla başkanlığı kaybetmesinden kaynaklandığını iddia eden Demir, "Bulgaristan’da yapılan Avrupa Şampiyonaları’nda Antrenör Fatih Özbaş’ın Federasyon Başkanı Recai Ustaoğlu’na tokat atmasından sonra bu olay ile ilgili hiçbir girişim yapılmadı. Kırkpınar ile ilgili yaklaşık 2 aydır gaylerin ağalığa adaylığı gayri ciddi bir şekilde konuşulmasına federasyon çıkıp bir açıklama yapmadı ve ses çıkartmadı. Böylelikle 644 yıldır şan ve şerefle yapılan Kırkpınar Güreşleri’ne gölge düşmesine göz yumuldu. Hamza Yerlikaya ve Mehmet Özal gibi Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçiler güreş hayatlarını sürdürürken, federasyonun aynı kiloda bir Mısırlı güreşçiyi transfer etme girişiminde bulunması sporcuların ve güreş camiasının tepkisinden sonra durduruldu. Federasyon hangi akla hizmet ettiğinin farkında bile değil. Avrupa Güreş Federasyonu seçimlerine ait yazının haftalar önce federasyona gelmesine rağmen bir aday gösterilmemesi ve federasyonun kayıtsız kalması sonucu Türkiye böyle bir adaylıktan mahrum kaldı. Buraya seçilen aday, bir sene sonra Dünya Uluslararası Güreş Federasyonu’na (FILA) girmeye hak kazanıyor. Dolayısıyla Türkiye bundan mahrum kaldı ve başka bir ülkenin adayı katıldı. Bir Güreş Takımı Avrupa Şampiyon Kulüpler Ligi’ne Türkiye’yi temsilen gidecekken Ukrayna’da yaşanan Turuncu Devrimi bahane ederek katılmadılar. Fakat aynı tarihte Voleybol Federasyonu Avrupa Voleybol Şampiyonası için bayan voleybol takımını gönderiyor ve Güreş Federasyonu buna yine ses çıkartmıyor" dedi.

Federasyonla, Şekerspor Kulübü’nün kapatılacağı konusunda temasa geçilmesine rağmen federasyonun ilgisiz ve kayıtsız kalmasının kendilerini daha da üzdüğünü açıklayan Demir, "Biz 2008 Pekin Olimpiyatları’nda altın madalya çıkartmayı hedefleyen bir kulüp olarak çalışma yaparken, federasyonun destek yerine köstek olmasına ve tavır almasına bir anlam veremiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 11:38:09
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 17:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail kesgin IP: 85.99.162.xxx Tarih : 29.07.2006 11:39:14
çok doğru bu federasyon acilen istifa etmeli