7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Mahmut Demir,yeniden aday

Amasya'da 100 bin kayıtlı üyesiyle Türkiye'nin en büyük tarımsal kuruluşları arasında bulunan Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 1996 yılından bu yana yönetim kurulu başkanlığını yapan eski Dünya ve Olimpiyat Ağır Sıklet Güreş Şampiyonu Mahmut Demir, 22 Mart tarihinde yapılacak 58. Olağan Genel Kurulu'nda yapılacak seçimlerde hizmetlerini sürdürmek için yeniden aday.


13 yıl önce 1996 yılında girdiği seçimleri kazanarak 100 bin üyeli Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi'nin yönetim Kurulu Başkanı olan Mahmut Demir, görev yaptığı 13 yıllık süreçte kooperatifinin en büyük iştirakleri arasında bulunan ve geçmişte sürekli zarar eden Amasya Şeker Fabrikası ve Pan-Et'i ayağa kaldırarak, kara geçirdi ve bölgenin vergi rekortmeni yaptı. Göreve geldiğinde 600 milyon lira olan Amasya Şeker Fabrikası'nın sermayesini 43 milyar liraya ye yükselttiklerini açıklayan Mahmut Demir, "Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin yüzde 22 olan Amasya Şeker Fabrikası'ndaki hissesini yüzde 72'ye çıkarttık. Allah nasip ederse Amasya Şeker Fabrikası'nın yüzde 100 hissesinin tamamını alarak Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’ni Amasya Şeker Fabrikası’nın tek sahibi yapıp Türkiye de bir ilke imza atacağız" dedi.


13 yıldır çiftçiye aş, işçi ve memura iş temin ederek, yörenin ve ülkenin ekonomik, sosyal ve sanayi kalkınmasına katkıda bulunduklarını ifade eden Demir, "Amasya Şeker Fabrikası, Pan-Et A.Ş. ile Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi işbirliği içinde çağdaş yönetim anlayışı, teknik bilgi akışı, yapılan yenilikler, zamanında ve zamanından önce yapılan ödemeler ile karlı ve başarılı çalışmalar üzerine yatırımlar yaparak yöremize ve ülkemize büyük katma değer sağladık" diye konuştu. Demir, 22 Mart 2009 tarihinde Amasya 12 Haziran Şehir Stadyumu'nda yapılacak olan 58. Olağan Genel Kurulu'na tüm kooperatif üyelerini davet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 17:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?