6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Mahmut Demir güven tazeledi

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 58. Olağan Genel Kurulu'nda yönetim kuruluna yeniden aday olan Mahmut Demir ve ekibi güven tazelediler.

100 bin üyeli Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi'nin 58. Olağan Genel Kurul Toplantısı Amasya 12 Haziran Stadı'nda yapıldı. Minibüsler ile köylerinden gelen pancar ekicisi çiftçiler, 12 Haziran Stadı'nda oy kullanırken, 58. Olağan Genel Kurul'da yönetime yeniden talip olan Mahmut Demir ve ekibi tek liste halinde girdikleri seçimlerde güven tazelediler.

16 bin 780 çiftçinin katıldığı genel kurulda çiftçiler ile tek tek tokalaşan Mahmut Demir, 13 yıldır görev yaptığı Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi'nin Türkiye'nin sayılı sivil toplum kuruluşları arasına girdiği ifade etti.

Pancar Ekiciler Kooperatifi'nin Amasya Şeker Fabrikası'ndaki hissesini de artırdıklarını açıklayan Mahmut Demir, "Bildiğiniz gibi şeker fabrikasının 600 bin lira olan sermayesini 43 milyon liraya yükseltmiştik ve yine Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yüzde 22 olan Amasya Şeker Fabrikası'ndaki hissesini yüzde 72'ye çıkartmıştık. Bundan sonraki hedefimiz ise bu hisseyi yüzde 100 yaparak kooperatifimizi dolayısıyla de pancar üreticisi ortaklarımızı Amasya Şeker Fabrikasının tek sahibi yapmaktır" dedi.

Çorum ve Yozgat Şeker Fabrikaları'na da talip olduklarını belirten Mahmut Demir, "Amasya Şeker Fabrikası ilimizin en büyük sanayi kuruluşu olmasının yanı sıra ilimize en büyük katma değeri sağladığı gibi pancar ekiminden, şeker üretimine, şekerin pazarlanmasına, nakliyesine ve yan ürünlerinin değerlendirilmesine kadar her safhasında en büyük istihdam sağlayan önemli bir tarım ve sanayi kuruluşudur. İşte bu önemli kuruluşa aynı öneme sahip 2 dev kuruluşu, Çorum ve Yozgat Şeker Fabrikaları'nı da katmak istiyoruz ki, bu katma değer katlansın, istihdam artsın, birlikten kuvvet doğsun" diye konuştu.

58. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın ardından Mahmut Demir, Hüseyin Fakı, Hami Arpacı, Kamil Gedik ve Selahattin Akbel'den oluşan yönetim kurulu Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yönetmeye kaldıkları yerden devam ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 13:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?