5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Manisa'ya kardeş hatırlatması

Manisa İl Genel Meclisi'nin eylül ayı toplantısında Amasya ile Manisa'nın kardeş şehir olmaları yönünde AK Parti'li üyeler tarafından verilen ve CHP ve MHP'li üyelerin tepkisini çektiği iddia edilen önergenin ardından konuya ilişkin açıklamada bulunan araştırmacı-yazar Hüseyin Menç, Amasya ile Manisa'nın 5 yıldır kardeş olduğunu hatırlattı.

Bir süre önce Amasya'dan Manisa'ya atanan Vali Halil İbrahim Daşöz'ün görevine başlamasının ardından Manisa İl Genel Meclisi'nde yaşanan ve basına yansıyan tartışmaya Amasya'dan hatırlatma geldi. Araştırmacı-yazar Hüseyin Menç, Amasya ile Manisa Belediye Meclisleri arasında 2006 yılında kardeşlik anlaşması yapıldığını açıkladı.

Her iki şehrin Osmanlı döneminde Şehzadeler Şehri olmaları özelliklerine dayanılarak belediye meclislerinin kararıyla kardeş olduklarının altını çizen Menç, "Bu karar gereğince 5 yıldır zaten kardeşiz. Hatta her iki belediye 'kardeş şehir' olmaları sebebiyle karşılıklı ziyaretlerde bulunmuşlardı. 21-23 Mart 2008 günleri arası Amasya Belediye Meclis Üyeleri Manisa'ya, 2008 yılında Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ve meclis üyelerinden bir grup 12-22 Haziran Amasya Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nde Amasya'da 3 gün misafir edilmişlerdi. Şimdi sormak gerekiyor, insan kardeşini unutur mu? Veya bu sefer Manisa İl Genel Meclisi'ne verilen yeni önergede kardeş olmanın hem de 'Şehzadeler Şehri' olan iki kentin kardeşliğinde ne sakınca görülmüş. Bunun yalakalık neresindedir?" diye konuştu.

Menç, Amasya heyetinin Manisa temaslarına o dönem Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü sıfatıyla kendisinin de katıldığını vurguladı ve heyet adına Manisa Belediye Başkanı Kar'a şehzadeler tablosu hediye ettiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2011 Pazartesi 13:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?