5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Marif İlkokulu çok değişti!

Amasya'nın Suluova ilçesinde TOKİ İlköğretim Okulu'nun açılmasından sonra boşalan Marif İlkokulu, tadilatı yapıldıktan sonra imkanı olmayan ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü modern bir anaokuluna dönüştürüldü.


Yaklaşık 50 bin YTL harcayarak okulun onarımını yaptırdıklarını ve imkanı olmayan ailelerin çocuklarına, imkanı olan ailelerin çocuklarına verilen eğitimin seviyesinde eğitimin verildiği modern bir anaokulu oluşturduklarını belirten Kaymakam Osman Aslan Canbaba, "Okulumuzun boya işlerini resim öğretmenlerimize yaptırdık.

Burada dersten arta kalan zamanlarında çalışan öğretmenlerimiz okulu muhteşem bir görünüme soktular. Bu okula gelen öğrencilerin tamamı gelir seviyeleri düşük olduğu için okul öncesi eğitim alamayan ailelerin çocuklarından oluşuyor. Bu yüzden okulun başına müdür olan eşim Tülay Canbaba'yı müdür yaptım ki, okuldaki öğrencilere farklı yaklaşılmasın. Okulumuz 140 öğrenci kapasiteli ve hiçbirinden ücret alınmıyor" dedi.


Kaymakam Canbaba, gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarıyla gelir seviyesi yüksek olan ailelerin çocuklarının ayrı tutulmaması için büyük çaba harcadıklarını, yeni yapılan anaokulunda öğrencilerin tamamının evlerinden servislerle alındıklarını ve sabah öğlen ve ikinde olmak üzere 3 öğün yemeklerini okulda yediklerini kaydetti.
Ana sınıfı için açılış töreni düzenlendi.

Açılışa Vali Vekili Ali Arslantaş, Amasya Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Arslan, Suluova Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Amasya, okul öncesi eğitimde okullaşma oranı bakımından Türkiye genelinde diğer illerin tamamını geride bırakarak Türkiye birincisi olurken, il genelinde okul öncesi eğitime büyük önem veriliyor.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 16:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?