5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşı'nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 72. yılında Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen tören ile anıldı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Yürekli, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı törende Eğitim Fakültesi topluma hizmet uygulamalı dersi öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okuyup hayatını anlattılar.

Milletlerin hayatında kritik dönemler ve tehlikeli dönemeçlerin olduğunu, Türk milletinin en son böyle bir dönemi çıkardığı 2 önder ile aştığını, bu önderlerden birisinin askeri alanda, diğerinin ise sanat dünyasından olduğunu belirten Yard. Doç. Dr. Hüsniye Mayadağlı, "Bu türden önderler çıkarmasaydık ne manevi anlamda birliğimizi, ne de askeri alanda birliğimizi temin edemezdik" dedi.

Atatürk'ün 'Bu marş bizim inkılabımızı anlatır, inkılabımızın ruhunu anlatır' dediğini hatırlatan Hüsniye Mayadağlı, "Mehmet Akif Ersoy ile Mustafa Kemal'in birbiri aleyhine söylenmiş, yazılmış, çizilmiş tek bir kelimeleri de bulunmazken onları birbirine hısımmış gibi, küsmüş gibi göstermek isteyen bir zihniyet acaba neyi amaçlıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 23:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?