5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Merzifon Emniyet Müdürü'ne soruşturma

Ankara'da ortaya çıkarılan Atabeyler çetesinin lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Yüzbaşı Murat Eren'in ifadesinde adı geçen Amasya'nın Merzifon İlçesi Emniyet Müdürü Mustafa Raşit Çavdar ile Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cemal Özdeş hakkında Amasya ve Çorum Valilikleri'nce inceleme başlatıldı.

Yüzbaşı Murat Eren'in, mahkemedeki ifadesinde 2006 Ocak- Şubat aylarında Yunis Akkaya ile birlikte Amasya'nın Merzifon İlçesi Emniyet Müdürü Mustafa Raşit Çavdar'ın yanına giderek yapacakları eylemler hakkında bilgi verdiğini, ardından da Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cemal Özdeş ile görüştüğünü söylemişti.

Yüzbaşı Eren'in bu ifadelerini ihbar kabul eden Amasya ve Çorum Valilikleri, harekete geçti, iki polis şefi hakkında da inceleme başlatıldı. Konunun araştırılması için Emniyet Genel Müdürlüğü'nden her iki ile de müfettiş gönderildiği de belirtildi. 

Merzifon İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Raşit Çavdar ve Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cemal Özdeş, gazetecilerin görüşme talebini kabul etmedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 14:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?