5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Merzifon'a akıllı hastane

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde yapılacak olan hastanenin yerinin belirlendiğini belirten Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, imar uygulaması sonrasında hak sahibi vatandaşlara tapularının verildiğini belirtti. 

18 bin metrekare alanda yapılacak olan ve yaklaşık 25 milyon YTL civarında mal olması beklenen, teknolojik bakımdan en son teknoloji ürünü cihazların kullanıldığı için akıllı hastane olarak adlandırılan hastanenin yerinin Bahçelievler Mahallesi olarak belirlendiğini ve hazineye devredileceğini kaydeden Başkan Kadri Aydınlı, "En büyük sorunumuz olan yer sorununu hallettik. İmar uygulaması ile elde ettiğimiz hastane yerini hazineye devredeceğiz. Yapılan imar uygulamasından hem devlet karlı çıktı hem de vatandaşlar karlı çıktı" dedi. 

Ocak ayında proje ihalesi yapılacak olan hastanenin tıp fakültesi olabilecek bir şekilde imar edileceğini söyleyen Başkan Aydınlı, "36 ay sürmesi planlanan inşaat sonrasında çok modern bir hastaneye kavuşacağız. Ödenek sıkıntısı yok. 2006 yılı ödeneği olan 3 milyon YTL İl Özel İdaresi hesaplarına aktarıldı. Artık sorunumuz kalmadı" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 11:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamit kargılı IP: 88.224.186.xxx Tarih : 13.12.2006 23:30:35
mezifon için hayırlı olur işallah