5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Merzifon'a dev proje

Avrupa Birliği'ne (AB) entegrasyon faaliyetlerinin desteklenmesi kapsamında desteklenecek belediyeler arasına Amasya'nın Merzifon Belediyesi de katıldı.

300 belediyenin projelerinin incelendiği ve içinde Merzifon Belediyesi projesinin de olduğu 15 çalışma kabul edilirken, yaklaşık 10 milyon YTL'lik Merzifon Atıksu Arıtma Tesisleri mutabakatı Belediye Başkanı Kadri Aydınlı ile Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hamza Sarıkaya tarafından imzalandı.

Merzifon Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başkanlığında toplanan 15 belediye başkanının mutabakatı imzalayarak onayladıkları belirtilirken, atıksu arıtma tesislerini Merzifon'a kazandırabilmek için büyük emek harcadıklarını, bu konuda özverili, tertipli ve düzenli çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, "Merzifon Belediyesi yine ilklere imza atmanın mutluluğunu yaşıyor. Projemizin hayata geçirilmesi için yaşadığımız heyecanı attığımız imzalarla mutlu sona ulaştırdık. 300 tane belediye arasından projemizin kabul görmesi, beğenilmesi ve onaylanması şehrimiz ve bölgemiz için büyük kazançtır. Merzifon'un çehresini olumlu yönde değiştirecek olan bu yatırım, şehrimizi toprak ve su kirliliğinden kurtaracak. Yapılacak çalışmalar ile yağmur suları kanalizasyon sularına karışmadan derelere verilecek ve su baskınları riski kalmayacak. Derelere akan yağmur suları ve arıtma tesisinden gelen temiz sular kırsal alanda rahatça kullanılacak. Toprak kirliliği sorunu da ortadan kalkacak. Gün geçtikçe hızlı bir şekilde kirlenmekte olan temel yaşam kaynağı suyun ıslah edilmesi bu tesislerimizde mümkün olacak. Atıksu arıtma tesislerimiz yaklaşık 10 milyon YTL'ye mal olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 13:54:25
Güncelleme :10 Ocak 2008 Perşembe 14:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?