15
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Merzifon'da tek adımda hizmet

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde “Tek adımda hizmet” uygulaması çerçevesinde kaymakamlık binası girişinde bir oda tanzim edildi. 

“Tek adımda hizmet” uygulaması için tanzim edilen oda halkın hizmetine sunuldu. Yaşlı ve sakat vatandaşların resmi işlemlerini yapabilmek için kaymakamlık binasının üst katlarına çıkarlarken zorluk yaşadıklarını söyleyen Kaymakam Kazım Tekin, "Şu anda böyle bir sıkıntımız kalmadı. Gelen insanlar yaşlı ise ve nüfusta işleri varsa nüfustan personel gelerek vatandaşın işlemini halledecekler. Başbakanlığın tek adımda hizmet genelgesinin gereğini biz Merzifon Kaymakamlığı olarak yerine getirmiş olduk. Tabi bu konunun kararlaştırılması, takibinde destek veren ve gayret gösteren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. 

Amasya'da, “Tek adımda hizmet” uygulamasına geçen ilk ilçenin Merzifon Kaymakamlığı olduğunu ifade eden Kazım Tekin, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yeşil kart ve 2022 sayılı yasa gereği muhtaçlık maaşı almak üzere müracaat etmek isteyen vatandaşlar farklı kurumlara gitmeyip dosya ve evrak gezdirmeyecekler. Sadece ikametgah ve kimlik belgesi ile ne istediklerini beyan edecekler. Vatandaşın başka bir görevi yok. Sakatlık maaşı almak için müracaat edenler yalnızca doktor raporu getirecekler. İnşallah vatandaş için iyi olur. Bu büroda görev alacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 12:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?