5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Meydan projesi hızla ilerliyor

MEYDAN PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Merzifon Belediyesi tarafından sürdürülen ve kamulaştırma işleminin yüzde 99'unun tamamlandığı Meydan Projesi çalışmaları kapsamında belediye eski hizmet binasının yıkımına başlandı.

Merzifon Kaymakamı M. Fatih Geyim ve Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı ile birlikte sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Amasya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle eski belediye binasının yıkımında ilk kazmayı vurdu.

Meydan projesi ilçedeki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmasının yanı sıra ilçenin imajı açısından da son derece önemli bir proje olduğunu belirten Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı, “Kamulaştırmalar ve çevre düzeni ile birlikte projemizin maliyeti 10 milyon kira olacak. Projemizi önümüzdeki yılsonuna kadar tamamlamayı amaçlıyoruz. Allah memleketimize hayırlı ve uğurlu etsin” dedi.

Merzifon'un şehre dönük kalkınmada ciddi ilerlemeler kat ettiğini hatırlatan Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Fen Lisesi olan tarihi bir bina ayağa kalktı. Geçmişin gelecek ile buluşması olarak da değerlendirilebilir. Yapmak kadar bazen yıkmakta önemli bazı konular açısından. Bolluk ve beraberliği getiriyor. Çok ciddi sosyal proje gerçekleştiriliyor. Bu çalışma ile Merzifon şehir meydanına kavuşacak. Şehir demek meydan demektir. Ayrıca Merzifon halkı Meydan Projesine ciddi manada inanıyor. Merzifon meydanını kavuştuktan sonra sosyal, ticari, ekonomik ve kültürel manada çok iyi olacağını ve örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Bütün kalbi duygularımla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Merzifon'un şehir meydanının oluşumu için önemli bir aşama olan başlangıcın yapıldığına değinen AK Parti Amasya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle ise, “Bu hayal merhum Hayati İncekul ve Hamza Demir kardeşlerimiz döneminde başlamıştı. İlk adımı da Halk Eğitim Merkezi ile yapılmıştı. Sağolsun belediye başkanımız Mehmet Kadri Aydınlı da projeyi bugüne kadar gayet güzel getirdi. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Merzifon'umuzun geleceği güzel olsun. Merzifonlumuz daha mutlu, daha huzurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Belediye eski binasının yıkımına Belediye Başkan Yardımcıları İskender Doğru ve Sedat Altınok, Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Metin Uysal ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Altınay katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2011 Cuma 18:15:03
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 18:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?