22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

MHP adayı Demir projelerini anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Amasya Milletvekili Adayı Mahmut Demir, düzenlediği basın toplantısında milletvekili seçilmesi durumunda yapacağı çalışmaları anlattı.

MHP Amasya Milletvekili Adayı Mahmut Demir, "Amasya için öncelikle tarımın ne derece önemli olduğunu biliniyor. Tarım sektörü sadece Amasya için değil, Türk toplumu için de çok önemlidir. Zira Türk toplumunu yeterli, dengeli ve sağlıklı olarak besleyebilir duruma gelmiş bir tarım politikası aslında bütün partilerin ortak hedefi olmalıdır. Oysa bazı partiler, tarıma destek olmak yerine, çeşitli gümrük oyunlarıyla, üreticiyi hiç düşünmeden nasıl rant elde edebilirler onun peşindeler. Yakın tarihte bunlar görüldü" dedi.

Güreş sporunda Türkiye'yi uluslararası arenalarda temsil ederek birçok kere K-Türk bayrağını göndere çektiren, en son 1996 yılında Atlanta Olimpiyatları'nda serbest stil ağır sıklette Amerikalı rakibini yenerek Olimpiyat Şampiyonu olarak aktif sporu bırakan, Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildikten sonra sporcular yetiştirmeye devam eden ve Onursal Başkanlığı'nı yaptığı Amasya Şekerspor Kulübü'nü Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonu yapan Mahmut Demir, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde MHP'den Amasya Milletvekili Adayı oldu. Seçilerek meclise girmesi durumunda Amasya için yapacağı projeleri anlatan Mahmut Demir, tarım konusunda yapılması gerekenleri açıkladı.

Mahmut Demir, "Oysa yapılması gereken şeyler çok basit. Öncelikle kendi konum da olduğu için söylemeliyim ki, tarım sektörünün düzelmesinin ilk yolu üretici birliklerinin güçlü hale getirilmesidir. Bir üretici birliği başkanı olarak bu konunun ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Tarım Amasya için çok önemli, ÖTV, KDV kolaylıkları sağlanarak çiftçimiz rahatlatılabilir. Zira ilimizin nüfusunun yarısı geçimini tarımdan sağlamaktadır. 35 bin aile tarımla uğraşmaktadır. Ama ne acıdır ki, ilimizde ofis alım yapmamakta, üreticilerimiz tüccarın insafına bırakılmaktadır. Hayvancılığı anlatmama bile gerek yok. Hayvancılık hem ülkemizde, hem ilimizde can çekişiyor. Doğu ve Güneydoğu'daki terör hayvancılığı özellikle bu bölgemizde ciddi anlamda vurmakta, dolayısıyla milli ekonomi zayıflatılmaktadır. Pancar kotasından anamız ağlamakta, üretmek isteyene ürettirmeyen bir zihniyetle sürekli mücadele etmekteyiz" diye konuştu.

Türkiye'nin kaderi ile Amasya'nın kaderinin çok fazla örtüştüğünü, Amasya'nın neredeyse Türkiye'nin küçük bir modeli haline geldiğini ifade eden Mahmut Demir, "Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terör, siyasi ayrılıkçılık ve etnik tahrikler ülkemizi tehdit ederken, en fazla bu işten nasibini alan şehirler arasında maalesef Amasya'da bulunmaktadır. Son zamanlarda Amasya'da şehit sayısı arttı. Terör üzerinden siyaset yapmayalım diyoruz, ama terörü görmekten gelemeyiz. Zira terörle mücadele kararlılık ister, fedakarlık ister. Terörle mücadele edenlere 'Bu iş üzerinden siyaset yapıyorlar' diye eleştirenler, teröre prim vererek, müsamaha göstererek esas siyasetin daniskasını yapıyorlar. Türkiye'de garip bir 'Hırsıza bak' oyunu oynanıyor. Bunun için öncelikle terörün kaynağı kurutulmalı, yuvalandığı bölgelerde devlet otoritesi mutlaka tesis edilmelidir. Elbette bu işin uluslararası boyutları ihmal edilmemelidir. Biz Amasya'da belki büyük şehirlerimizdeki kadar asayiş problemi yaşamıyoruz ama emin olun ki, bunun önü alınmazsa çok yakın gelecekte Amasya bir huzur kenti olmaktan çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Amasya'nın tarihi ve turizmi ile çok önemli bir merkez olduğunu ve bu sektöre el atılması durumunda önemli kazanımlar sağlanacağını savunan Demir, konuşmasına şöyle devam etti: "Sadece Amasya'da turizm konusuna ciddi bir el atılsa hem ekonomimize, hem işsizliğimize ciddi katkıda bulunur. Hepiniz biliyorsunuz ki, turizmde Amasya kapasitesinin altında bir durumla karşı karşıyadır. Zira Amasya kültür, termal, yaban hayatı ve kamp ve karavan turizmine elverişli bir konumdadır. Bu konularda doğal kaynaklara sahiptir. Ancak yatak kapasitesi, termal kaynakların atıl durumda bırakılması, yaban hayatının ve kültürel varlıkların yeterince tanıtılmaması, bugüne kadar gerekli yatırımın yapılmaması Amasya'yı temsil edenlerin yetersizliği, doğal kaynakların atıl kalmasına sebep olmaktadır. Turizmin aynı zamanda bir istihdam alanı olduğu düşünülürse gençlerimize büyük bir haksızlık yapılmıştır. Yalıboyu evlerinin restorasyonu bile tamamlanamamıştır. Gidip Beypazarı'na bir bakın, bazlamadan, gözlemeden, kuşburnundan yüzlerce aile geçimini sağlamaktadır. İnşallah seçilip meclise girersem bu konulara öncelikle el atıp, insanımızı üreten konumuna getirmek için çalışmalara derhal
başlayacağım."

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 10:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet AĞA IP: 88.230.127.xxx Tarih : 10.07.2007 21:18:16
haydi pehlivanım git meclisede millete hizmet nasıl olurmuş göster cümle aleme yolun açık.Allah yar ve yardımcın olsun.