4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Milli Mücadele Evi açıldı

Amasya Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeyken geçici bir süreliğine alınan Amasya Evi, Milli Mücadele Evi’ne dönüştürülerek, Amasya’ya gelen yerli ve yabancı turistler ile öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında Amasya’ya gelişi, Atatürk’ü karşılayanlar, Amasya’daki temasları, Milli Mücadele yılarında Amasya basınında çıkan haberler ve ilk milletvekillerinin resimleri ile Amasya Tamimi’nin kopyalarının sergilendiği Milli Mücadele Evi’nin açılışına Amasya Valisi Erhan Tanju, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Çetinkaya, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Amasya Milletvetkili Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, daire müdürleri, askeri personel, öğrenciler ve Amasyalılar katıldı.

Amasya Belediyesi ve tarih araştırmacısı Hüseyin Menç’in arşivinden faydalanılarak düzenlenen Milli Mücadele Evi’nde çok sayıda resim ve belgenin bulunduğunu belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Amasya’nın 19 Mayıs 1919’da başlayan Mustafa Kemal ile tanışması, tarihten gelen misyonu ile birebir çakışmaktadır. Yakın tarihimizi ve nesilden nesile aktarabileceğimiz dedelerimizin onurlu mücadelelerinin kalıcı şekilde yaşatılmasını istiyorsanız bize destek verin. Bize kaynak olacak fotoğraf ve eşyalar ile katkıda bulunun. Zira her geçen gün birer birer aramızdan ayrılanlar, kendileri ile birlikte koca bir tarihi de götürmektedirler. O koca çınarların yaşatılması için böyle bir organizenin devam ettirilmesi gerekir" dedi.

AMASYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 12:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?