5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Minik müzisyen Aksu'yu hayran bıraktı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Türkiye’de artık sistematik işkence olmadığını söyledi. "Türkiye’de artık sistematik işkence bitmiştir, tek tük olaylar istisna; ama kötü muameleyle işkenceyi birbirine karıştırıyorlar" dedi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın en büyük idealinin sağlıkta değişimi yakalamak olduğunu da belirten Aksu, "Bu zoru sadece AK Parti hükümeti başardı" diye konuştu.

İl Belediye Başkanları Semineri’ne katılmak üzere Amasya’ya gelen Bakan Aksu, Amasya Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Aksu, belediyeyi ziyareti sırasında Başkan İsmet Özarslan tarafından kendisine hediye edilen Amasya semaverini ilgiyle inceledi.

Aksu, daha sonra belediye tarafından Yeşilırmak kenarında yaptırılan gezi alanının açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Mehteran Takımı’nın sunduğu mini konseri dinleyen İçişleri Bakanı, takımın en küçük elemanı olmasına rağmen en büyük müzik aleti kösü çalan Enes Güven ile bir süre sohbet etti.

Ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçen Bakan Aksu, burada basına açıklamalarda bulundu. İnsanların artık istikrarlı bir siyasi ortam istediğini kaydeden Aksu, sevilmeyen politikaların tasvip edilmediğini ifade etti. Bakan Aksu, "Milletimiz artık huzurlu, güvenli ve istikrarlı bir siyasi ortam istemektedir. Geçmişin hırçın politikasına prim vermemektedir. Bundan bıkmıştır. Biz AK Parti’yi kurduğumuzdan beri ’barış, kardeşlik ve dostluk için varız’ dedik. Geçmişin hoş olmayan, sevmediğimiz politikalarını tasvip etmiyoruz" dedi.

AK Parti hükümetinin, merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın en büyük ideallerinden olan "sağlıkta büyük değişim"i cesaretle yaptığını vurgulayan Aksu, "Biz Amasya Belediye Başkanımız İsmet Özarslan ile bakanlığı döneminde rahmetli Özal’ın kabinesinde birlikte bulunduk. Özal’ın da en büyük ideallerinden birisi de sağlıkta büyük değişimi hayata geçirmekti. Bu çok zordu; ama bu zoru sadece biz başardık" diye konuştu.

"Türkiye’de işkence yapılıyor" şeklindeki iddialara da cevap veren Aksu, "Ülkemiz sürekli işkence iddialarıyla gündeme getiriliyor. Vicdanı olanlar kabul ediyor ki, artık Türkiye’de sistematik işkence yoktur. Tek tük olaylar olabilir. Kötü muameleyle işkenceyi birbirine karıştırıyorlar. O zaman rakam 25-30’a çıkabilir. İşkenceye bakarsanız son yıllarda ya birdir ya sıfır. Başbakanımız ’İşkenceye sıfır tolerans’ diye ilan etti. Buna toleransımız yoktur" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Aksu, ziyaretlerin ardından helikopterle Ankara’ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 19:00:29
Güncelleme :19 Haziran 2005 Pazar 12:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?