6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Miniklerden eğitime büyük destek

65 BİN DEV ÖĞRENCİ PROJESİ

Amasya'da "65 Bin Dev Öğrenci Projesi"ne destek olmak için kermes düzenleyen Müftü Mehmet Tevfik İlköğretim Okulu öğrencileri elde ettikleri geliri Vali Halil İbrahim Daşöz'e teslim etti.

Amasya'da başlatılan 65 Bin Dev Öğrenci Projesi'ne destek olmak için Müftü Mehmet Tevfik İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen bir günlük kermesten toplanan gelirin, maddi açıdan küçük bir miktar olsa da, anlamlı bir faaliyet olduğunu ifade eden Vali Halil İbrahim Daşöz, Müftü Mehmet Tevfik İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenlerini kabul etti.

Düzenledikleri kermesin geliri olan 341 lirayı 65 Bin Dev Öğrenci Projesi banka hesabına yatırdıkları paranın dekontunu Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve öğrencilerin elinden alan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Göreceksiniz devler bütün Amasya'yı uyandıracak. Çocuklar bizim kılcal damarlarımız. Onlarla birlikte tüm evlere ulaşacak ve projenin tüm Amasya tarafından sahiplenilmesini sağlayacaklar" dedi.

Müftü Mehmet Tevfik Efendi İlköğretim Okulu'nun öğrencilerinin düzenledikleri kermesin önemine değinen Vali Daşöz, "Bu kermes bir ilk ve çok önemli. İnanıyorum ki, şimdi diğer okullarda ikinci olmak için yarışa girecekler. Etkinliklerden sağlanan gelir kültür, spor, sanat ve Amasya'nın tanıtımındaki faaliyetlerde kullanılacak. Göreceksiniz Amasya'yı en iyi çocuklar tanıtacak. Belki kısa sürede bir okulun temelini atacağız" diye konuştu.

Amasya'daki eğitim camiasından çok umutlu olduğunu dile getiren Daşöz, "Görev yaptığım diğer şehirlerdeki dev öğrenci projelerine kıyasla Amasya'da bu işe çok iyi başladık. Amasya'ya göç almıyor ve insanı eğitimli. Bu durum Amasya için bir fırsattır" şeklinde konuştu.

Daşöz, kendisine gelen hediye çiçeklerden sağlanan 3 bin lirayı 65 Bin Dev Öğrenci Projesi'ne bağışladığını, ayrıca tebrik kartlarından 4 bin lira civarında gelir sağladıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 18:40:04
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 18:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?