5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Misafir öğrencilerden çevre temizliği

Amasya Belediyesi'nin organizasyonunda, Gençlik Servisleri Merkezi önderliğinde 9 ülkeden gelen 20 öğrenci, Amasya'da belediye personeli ile birlikte yeşil alanlarda temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapıyorlar.

'Uluslararası gönüllü gençlik kampı' çerçevesinde Amasya'da bir araya gelen ve Amasya Belediyesi'nin misafiri olan üniversite öğrencisi gençler, bazı park ve bahçelerde temizlik çalışmaları yaptıktan sonra Pirler Parkı'nda çevre düzenlemesi çalışmalarına katıldılar.

Türk insanının ilgisinden oldukça memnun kalan öğrencilerden Japonya'dan gelen Kaori Iwano, "Çok güzel ve tarihi bir kent olan Amasya'nın insanları çok kibar. 'Merhaba' deyince insanların candan karşılık vermesi çok güzel. Çocuklar bizim çekik gözlü olduğumuzu görünce 'Japon, Japon' diye peşimizden koşmaları çok hoş" dedi. 
Gelmeden önce Türkiye hakkında hiçbir şey bilmediğini belirten Fransız Lovisanne Thomas, “Burada erkeklerin beni rahatsız edebileceklerini düşünüyordum. Geldiğimden beri insanlar bana çok kibar davranıp yardımcı oluyorlar. Burada daha fazla kalmak istiyorum" diye konuşurken, Avusturya'da hukuk öğrencisi olan Anne Bender Saebelkampe ise, "Umduğumun aksine buranın insanları çok açık fikirli ve beni 'kolay gelsin' diyerek motive ediyorlar" şeklinde konuştu.

Türkiye, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Güney Kore, İspanya, İtalya, Japonya ve Sırbistan'dan gelen kamp öğrencileri 10 Ağustos tarihine kadar Amasya'da kalacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 23:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HHHH IP: 88.224.145.xxx Tarih : 1.08.2008 07:50:24

iyi gelsin çalışsınlar boş durmasınlar