22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Misafirperverliğimiz gönülleri fethetti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) misafir olarak eğitim gören yabancı öğrenciler, Amasya'yı gezdi.

Avrupa Birliği eğitim programları içerisinde Erasmus Öğrenci Değişimi Projesi kapsamında OMÜ'de misafir olarak eğitim gören Çek Cumhuriyeti ve Polanya'dan gelen öğrenciler, düzenlenen bir gezi programı çerçevesinde Amasya'ya geldiler.

OMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürkan Gürdil ve Ali Tekgüler önderliğinde Amasya'ya gelen Çek Cumhuriyeti vatandaşı 4, Polonya vatandaşı 2 ve Türkiye'den 7 öğrencinin katıldığı grup, Taşova ilçesinde bulunan Esençay beldesi Belediye Başkanı İlhan Arduç'un misafiri olarak bu beldeyi gezdiler.

Beldenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezen öğrenciler, özellikle Şahin Yaylası ve yayladaki bulunan göle hayran kalırken, doğal kaynak sularında yetiştirilen alabalık tesislerini gezerek bilgiler aldılar. Beldenin sokaklarında gezerek sokak dokusunu ve belde sakinlerinin yaşamlarını gören öğrenciler, kendi ülkelerinde bu kadar misafirperverliğin olmadığını söyleyerek, çok ilginç ve farklı bir deneyim yaşadıklarını, kendi kültürleri ile Türk kültürü arasında büyük farklılıklar olduğunu ve Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 10:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?