22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Motosiklet sürücülerine ceza yağdı

Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, ehliyetsiz, kasksız ve trafik tescil belgesi olmayan motosikletler ile trafiğe çıkan sürücülere ceza yağdırdı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şehir merkezinden son zamanlarda motosiklet ve benzeri taşıtlarda aşırı derecede artış görüldüğü ve zaman zaman trafik ekiplerinin yaptığı kontrollerde motosiklet kullanan sürücülerin sürücü belgesi olmadan, kasksız ve trafik tescil belgesiz araçlarla trafiğe çıktıkları tespit edildiği ve yüklü miktarda cezaya çarptırıldıkları belirtildi.

Eylül ayı içerisinde trafik ekipleri tarafından yapılan kontrollerde sürücü belgesiz araç kullanmak ve araç kullanımına izin vermek suçundan 22 adet sürücüye, yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanmak suçundan 13 sürücü olmak üzere toplam 35 sürücüye suç tutanağı tanzim edildiği ve bu şahısların mahkemeye sevk edildiği belirtildi. Alkollü araç kullanmak suçundan 2 sürücüye 896 YTL para cezası uygulanarak sürücü belgelerinin 6 ay süreyle geri alındığı, kask takmayan 13 sürücüye ise 676 YTL trafik cezası uygulandığı açıklandı.

1 ay içerisinde mahkemeye 35 motosiklet sürücüsü sevk edilirken, 15 sürücüye bin 572 YTL para cezası verilirken, 10 motosiklette trafikten men edildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 15:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?