5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Mutluer: Belediye iş değil reklam yapıyor

Amasya CHP İl Başkanı Peyami Mutluer, Amasya Belediyesi'nin hizmet yerine reklam yaptığını söyledi.

Mutluer, "AKP Amasya Belediyesi her gün yerel gazetelere demeç veriyor, afiş asıyor, reklam panolarına ilan veriyor ve "hizmet duyurusu" adı altında son derece lüks gazete çıkarırken, genel merkezdekiler basını susturup, kendi çıkardıkları kitaplarla reklam yapıyor." dedi.

Mutluer, Belediyenin kendi hizmetlerinin reklamını yapmak için yanlızca kendi çıkardığı reklam gazetesine şu ana kadar 10 milyar lira harcadığını söyledi.

AKP’li Amasya Belediyesi’ nin hizmetten çok reklam yaptığını, belediye kaynaklarının çar çur edildiğini, belediyede partizanlık yapıldığını iddia eden Mutluer, belediyenin milyarlarca lira harcayıp, reklam gazetesi çıkarılmasını eleştirdi.

Mutluer, Seçimler öncesi verilen sözlerin çok çabuk unutulduğunu, Başkan İsmet Özarslan’ın günlük yayın yapan yerel gazete lere her gün demeç verdiğini, bununlada yetinmeyen başkanın 10 milyara reklam gazetesi çıkararak çok iş yapıyormuş görüntüsü verilmeye çalışıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Simitçiye, Pazar esnafına beyaz önlük giydirilip, yaka kartı takmayı, Mehter takımı kurmayı hizmet zannediyorlar. İş başına geldikleri günden beri 300 kişiyi işten çıkararak ekmeği ile oynadılar. İş yerine bol bol reklam yapıyorlar."

1 Nisan’da yürürlüğe girecek yeni basın kanunun kimseye fayda sağlamayacağı ancak iktidarın bu yasayı çıkarmaktaki ısrarının altında başka nedeler yattığını belirten Mutluer, "Dokunulmazlıklarının arkasında onlarca suç dosyaları var. İktidardakiler bu dosyaların hesabını vermeden, şimdi de basını susturarak kendilerine uygun bir çalışma ortamı oluşturmaya çalışıyorlar. İşte bunların şeffaflık anlayışı. Kendi kendilerine adları ak koydular ama daha çok bunlar karanlığı seviyorlar." ifadelerini kullandı.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Amasya
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 11:16:06
Güncelleme :24 Mart 2005 Perşembe 13:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?