7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Nüfus müdürlükleri hafta sonları açık

Yüksek Seçim Kurulu'nun ( YSK) nüfus cüzdanında TC kimlik numarası bulunmayanların oy kullanamayacağı şeklinde karar almasından sonra Amasya Valiliği il genelinde özel önlemler aldı.

Düzenlediği basın toplantısında, İl Nüfus Müdürlüğü'nde çalışan personelin hafta sonu da dahil olmak üzere nüfus cüzdanı yenileme çalışmaları yapacaklarını belirten Vali Celalettin Lekesiz, "Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda oy kullanacak vatandaşların TC kimlik numarası taşıyan kimlik belgelerini ibraz etmeleri zorunlu kılındı. TC kimlik numarası olmayanlar oy kullanamayacak. Bu yüzden tüm il ve ilçe nüfus müdürlükleri 30 Mart tarihine kadar hafta sonları da dahil olmak üzere hizmet verecekler" dedi.

Vatandaşların seçim günü mağdur olmamaları için gerekli ilan ve duyuruların yapılmaya devam edildiğini açıklayan Vali Lekesiz, "TC kimlik numarası bulunmayan eski nüfus cüzdanı taşıyan vatandaşlar 2 adet vesikalık fotoğraf ve 3 lira il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak anında yeni nüfus cüzdanlarına kavuşacaklar. Köyden gelen ve fotoğrafı bulunmayan vatandaşlarımız için anında vesikalık fotoğraf çekinebilmeleri için gerekli tedbirlerde alındı" diye konuştu.

Lekesiz, seçim günü herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için vatandaşların bu işlemleri son güne bırakmadan daha önceden halletmelerini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 17:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?