7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Öğrenciler Kayseri'ye gitti

İlki 2008 yılında yapılan 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Amasya'dan 3 otobüsle yola çıkan 120 öğrenci, 1 hafta kalacakları Kayseri'de yeni arkadaşlar edinip, Amasya Kayseri arasında gönül köprüleri kuracaklar.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Amasya'da derslerinde başarılı, arkadaşları arasında sevilen ve uyumlu olan toplam 120 öğrenci, 1 hafta boyunca hem tatil yapmak, hem farklı illerde yaşayan insanları tanımak ve insan ilişkilerini geliştirmek hem de yeni arkadaşlar edinmek üzere 3 otobüs ile öğretmenlerinin kontrolünde Kayseri'ye hareket etti.
Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan 120 öğrenci yapılan son kontrollerin ardından ailelerine veda ederek otobüslere binerken, yaklaşık 8 saat sürecek yolculuğun ardından Kayseri'ye varacak olan öğrenciler, proje kapsamında kendileri için hazırlanan program kapsamında tatillerini geçirecekler. Bunun yanı sıra proje kapsamında Erzurum ve Kars'tan gelecek 240 öğrenci de Amasya'da misafir edilecek. Karslı öğrenciler 7 Temmuz'da başlayacakları Amasya gezisini 13 Temmuz tarihinde tamamlayacak, Erzurumlu öğrencilerin gezisi de 14 Temmuz başlayıp 20 Temmuz'da bitecek.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 12:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?