22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Öğrenciler koruma altında

Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 33'ünü oluşturan 18 yaş altı çocuk ve gençlerin her türlü şiddet hareketleri, kötü alışkanlıklar ve istismara karşı korunması, güvenli bir ortamda gelişim ve eğitimlerini tamamlamalarının sağlanması amacıyla polis tarafından 24 saat hizmet yürütülüyor. 

Amasya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı motorize ve yaya devriyeler tarafından gençlerin ve çocukların okullarına güvenli giriş-çıkışlarının sağlanması için kentteki ilk, orta, lise ve yüksekokulların çevresinde güvenlik önlemleri alınırken, polis ve okul işbirliğiyle düzenlenen toplantılarda çocukların güvenliği konusunda neler yapılabileceği ele alınıyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Okul-Polis İrtibat Görevlisi Projesi'nde Amasya Üniversitesi'ne bağlı her fakülte ve yüksekokul için 2, diğer eğitim kurumları için 1 rütbeli polis irtibat görevlisi olarak belirlenirken, geceleri okulların kontrol edilmesi, okul önlerinde işi olmayanların bekletilmemesi gibi konuların tamamı çözüme kavuşturuldu. Bunun yanı sıra ailesinin maddi durumu yetersiz 136 öğrencinin ismi valilik aracılığıyla Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bildirilirken, acil ihtiyacı olan 3 öğrenciye nakdi yardım yapıldı. Ayrıca babası tarafından şiddete maruz kaldığı belirlenen 1 öğrencinin durumunun da incelenmesi için Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü yetkilileri görevlendirildi. 

Okuldan kaçmaların önlenmesi için uygulamaya konulan Önce Okul Projesi kapsamında eğitim-öğretim saatleri içinde faaliyet gösteren internet kafe, oyun salonları ve kafeteryalar, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen temsilcilerin de katılımıyla sık sık kontrol edilirken, buralarda rastlanan öğrencilerin ailelerine konuyla ilgili bilgi veriliyor. Uygulamanın yapıldığı 3 aylık dönemde öğrencilerin gittiği yerler 13 kez kontrol edilirken, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul rehberlik servisleri tarafından buralarda bulunan 100 öğrenciye yönelik rehabilite çalışmalarına başlandı. Yapılan kontrollerde ise 2 internet kafenin ana bilgisayarında, diğer bilgisayar kullanıcıları tarafından da görülebilen biri çocuk olmak üzere porno görüntüleri ele geçirilirken, işletme sahipleri adli makamlara sevk edildi. 

Yine Okula Davet Projesi kapsamında eğitim-öğretim saatleri içerinde cadde ve sokaklarda yapılan kontrollerde okuldan kaçtığı belirlenen 38 öğrenciye rastlanılırken, öğrenciler yapılan ikna çalışmaları sonrasında okullarına teslim edildi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 10:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?