6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Öğrencilerden öğrencilere yardım

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin birlikte yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında Amasya'nın Ziyaret beldesi İlköğretim Okulu'na bin 300 kitaplık kütüphane kuruldu.


Hacettepe Üniversitesi tarafından yürütülen ve amacı Türkiye genelinde eğitim imkanları bakımından yoksul bölgelerde yoksulluk içerisinde eğitim ve öğretim sürdürmeye çalışan okullara ve bu okullardaki öğrencilere ulaşmak olan, 'Eğitimde Umut Işığı Sosyal Duyarlılık Projesi' kapsamında kendilerine başvuran Amasya'nın Ziyaret beldesi İlköğretim Okulu'nun kütüphane isteğini dikkate alan projeyi yürüten öğretim üyeleri ve öğrenciler, hemen harekete geçerek temin ettikleri bin 300 adet çeşitli kaynak kitabı okula getirdiler.


Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevim Atauz tarafından yürütülen proje kapsamında Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden İbrahim Kaya, Pınar Serdar ve Tuğçe Keskiner, kitapları okula getirerek öğrencilerin yardımıyla oluşturdukları kütüphaneye yerleştirdiler. Bu zamana kadar Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin, Samsun Bafra'da bulunan ilköğretim okullarına kütüphane kurduklarını belirten Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, Amasya'nın Ziyaret beldesi İlköğretim Okulu'nun
yardım yaptıkları 4. okul olduğunu ve bundan sonra da sorumlulukları gereği bu tip çalışmaları yapmaya devam edeceklerini açıkladılar.
Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Akbaş, Ziyaret Belde Belediye Başkanı Kamil Dayıoğlu ve okul müdürü Cengiz Telli ile birlikte Ziyaret İlköğretim Okulu öğrencileri, Hacettepe Üniversitesi'nden gelen öğrencilerle birlikte kütüphanelerine kitapları yerleştirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?