2
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Öğrencilere baldıran eğitimi

Amasya'da yedikleri baldıran otundan zehirlenen 5 çocuktan 1'inin hayatını kaybettiği köydeki okulda öğrencilere uzmanlar tarafından baldıran otunun zararlarına ilişkin eğitim verildi.

Yaklaşık 2 hafta önce Amasya merkeze bağlı Albayrak köyünde oyun oynarken baldıran otu yiyen 5 çocuktan 3 yaşındaki Emrecan Bakır'ın hayatını kaybettiği olayın ardından harekete geçen Amasya Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, köydeki ortaokulda öğrenim gören öğrencilere baldıran otu ve mantar zehirlenmelerine karşı bilgiler verdiler.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden ziraat mühendisi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden çevre mühendisi ve halk sağlığı uzmanının yer aldığı ekibin öğrencilere sunum yaptığını belirten Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Baldıran otunun maydanoz ile arasındaki benzerlikleri ve zehirli etkisini anlattık. Bundan sonra diğer köylerimizde de eğitim vermeye devam edeceğiz" dedi.

Çevre mühendisi Mehmet Emin Dincel de, "Baldıran otu zehirlenmelerinin belirtileri baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, çift görme, el, ayak ve dilde uyuşmadır. Bilinç kaybı ve sonunda da solunum durması ile ölümle sonuçlanmaktadır. Bu süreç 2-3 saat içinde gerçekleştiğinden çok hızlı bir şekilde tıbbi müdahale yapılması için bir an önce en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir" diye konuştu.

Yetkililer, eğitimde öğrencilerinin sorularına yanıt verdiler

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2013 Salı 18:34:46
Güncelleme :27 Mart 2013 Çarşamba 17:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?