5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Öğretim elemanlarının Polanya ziyareti

Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, Centrum Sckolenta Atut Osweicim Poland ile ortaklaşa yaptıkları proje kapsamında gittikleri Polanya'dan döndüler.

Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile Centrum Sckolenta Atut Osweicim Poland arasında yapılan 'Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi' kapsamında yüksekokulda görevli öğretim elemanları, 'Avrupa Düzeyinde Sektörel Deneyim Kazanımı' isimli proje gereği gittikleri Polonya'dan döndüler.

Amasya Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, meslek yüksekokulu öğretim elemanlarının Polonya'nın Avrupa Birliği içindeki yerinin, kültürel özelliklerinin, mesleki eğitim sisteminin, üniversite eğitim yapılarının incelenmesi yanında, sektörel bazda işletmelerin çalışma hayatının incelenmesi ve Türkiye ile kıyaslanması amaçlı olarak Polonya'ya yaptıkları ve 14 gün süren ziyarette, eğitim kurumları gezisi kapsamında Oswiecim'de ki Vocational High Scholl'un Avrupa Birliği ile Entegrasyon Bölümü'nü ziyaret edilirken, Krakow'da AGH Üniversitesi Madencilik ve Jeodezi Fakültesi, Otomasyon, Bilgisayar ve Elektronik Fakültesi, Ekonomi, Finans ve Çevre Yönetimi Fakültesi'ni ziyaret etme ve fakültelerin kütüphaneleri, laboratuarları ve sınıflarını görme imkanı buldukları belirtildi.

İşletme ziyaretleri kapsamında, Polonya Fiat Otomobil Fabrikası, Tyskie Bira Fabrikası, Hotel Olecki, Uluslararası Gençlik Merkezi, Krakow Teknoloji Parkı, Business Centre Of West Little Polland, Porowski Yatırım ve Danışmanlık İşletmesi, Synthos Dwory Kimya Fabrikası, Tomapex Company, Bahlsen Swett Bisküvi Fabrikası'nı ziyaret eden öğretim elemanları, ziyaret esnasında işletmelerin çalışma sistemleri hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.

Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yavuz'un başkanlık yaptığı Polonya ziyaretine Yrd. Doç. Dr. Şerif Baldıran, Yrd. Doç. Dr. Ergün Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, Yrd. Doç. Dr. Erdal Ünsalan, Öğretim Görevlisi Serhat Şenses, Öğretim Görevlisi Sabri Serkan Tan, Öğretim Görevlisi Savaş Nalinci ve Öğretim Görevlisi Mehmet Ertan katılırken, projenin dünyanın çeşitli yerlerinden taşlar göndererek hatırlatma ve karşılıklı anlayışı geliştirme amacı bir anıt dağ oluşturmaya dayandığı, bunun için önümüzdeki günlerde seçilecek uygun bir taşın proje katılımı amacıyla Oswiecim Belediyesi'ne gönderileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 15:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail odabaşı IP: 81.213.125.xxx Tarih : 10.02.2008 21:27:11

öncelikle tüm öğr elemanlarını tebrik ediyorum.bende amasya meslek yüksekokulundan mezun oldum herzaman şerif hocamla gurur duydum.slm herkese