15
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Okul öncesi eğitim farkı

Amasya'da, okul öncesi eğitimi gören öğrencilerin aileleri ile bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, okul öncesi eğitime başlayan öğrencilerin ne gibi değişimler yaşadıklarını velilerden dinledi. 

Amasya'da 5 bin 668 öğrencinin okul öncesi eğitime devam ettiğini, 185 usta öğretici ve 104 kadrolu öğretmenin bu öğrencilere eğitim verdiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Fatih İlköğretim Okulu'na ait Fatih Şişman Ana Okulu'nda okul öncesi öğrencilerinin velileri ile görüşerek, öğrencilerin okul öncesi eğitim ile ne gibi değişimler yaşadıklarını öğrendi. 

Çocuklarını okul öncesi eğitim göndermekten memnun olduklarını, okul öncesi eğitime başlayan çocukların 1 hafta içerisinde olumlu yönde değişimler sergilediklerini belirten veliler, "Çocuklarımız okul öncesi eğitimde kaynaşmayı, paylaşmayı, bağımsız çalışmayı, beslenme ve temizlik alışkanlığı kazanıyorlar. İlk günlerde okula alışmaları biraz zor oluyor ama daha sonraları okulun açılacağı saati iple çekiyorlar. Çocuklarımızın eğitim almaya başlamaları ile birlikte konuşmaları da değişiyor. Okula gitmeden önceki davranışları ile okula gitmeye başladıktan sonraki davranışları arasında çok büyük fark oluyor" dediler. 

Fatih İlköğretim Okulu birinci sınıf öğretmenleri ise okul öncesi eğitimi almış öğrenciler ile almamış öğrenciler arasında kavrama farkı olduğunu ifade ederek, "Okul öncesi eğitimi görmüş öğrencilerimiz bize geldiklerinde uyum sorunu yaşamıyorlar, kendilerini daha çabuk gösteriyorlar, el becerisi kazanmış bir şekilde geliyorlar. Okul öncesi eğitimi görmemiş öğrencilerin okula uyumları çok zor oluyor, korkarak okula geliyorlar, kavramaları biraz zor oluyor" diye konuştular. 

Amasya'nın okul öncesi eğitimi konusunda Türkiye'de çok iyi yerlerde olduğunu belirten ve birinci olmak için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Yeni yapılan okullarda mutlaka ana sınıfları olmasına özen gösteriyoruz. İç dizaynlarını özenle yapıp, modern bir hale getirerek öğrencilerimize sunuyoruz. Giderek standartlarımızı yükselterek kaliteyi artırıyoruz. Okullarımızda okul öncesi eğitim çağındaki çocukların hangi besinleri almaları gerekiyorsa ona göre yemekler yapılıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 16:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?