15
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Okul öncesi eğitim geleceği etkiliyor

Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, okul öncesi eğitimin öneminin daha çok ilköğretimin ilk yıllarında anlaşıldığını söyledi.

Okul öncesi eğitimde okullaşma oranı bakımından da geçen sene Amasya'nın Türkiye genelinde 6. sırada bulunduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, bu sene ilk sıralara yerleşmek için daha fazla çalışma yaptıklarını ifada ederek, velilerin 5 yaşındaki çocukları 'Nasıl olsa 6 yaşında da ana okuluna gidecek' düşüncesi ile okula yazdırmadıklarını, oysa ana okullarında 5 yaşındaki çocuklara uygulanan müfredat ile 6 yaşındaki çocuklara uygulanan müfredatın farklı olduğunu söyledi ve velilerin böyle bir endişeye kapılmamalarını istedi.

Okul öncesi eğitimi gören çocukların ilk öğretim okuluna başladığında daha fark edilir bir durumda olduğunu, üniversite sınavlarında bile okul öncesi eğitimi almış öğrencilerin daha başarılı olduklarının gözlendiğini ifade ederek, "Çocuklarımızın öğrenmesinin en yoğun olduğu, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği, ileriki yaşlardaki öğrenme yetenekleri ve gelecekteki başarıları üzerinde önemli etkilerinin olduğu, zeka gelişiminin yüzde 60 oranında tamamlandığı 0-6 yaş dönemi en çok dikkat edilmesi gereken dönemdir. Bu dönemdeki okul öncesi eğitimin bilincinde olarak Türkiye sıralamasında 6. olan ilimizi kısa dönemde ilk sıraya çıkarmayı hedefliyoruz. Buradan saygıdeğer velilerimizi 3-6 yaş gurubundaki çocuklarımızı ana okullarımıza ve ana sınıflarımıza göndermeye çağırıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 12:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?