7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Okullara yeni derslikler yapılıyor

Amasya merkeze bağlı İlyas ve Kızılca köylerinde yapılan 10'ar derslikli ve laboratuvarlı ilköğretim okulları ile merkezde bulunan okulların yükleri hafifletiliyor.


Amasya Valiliği tarafından İlyas ve Kızılca köylerinde 10'ar derslikli, bilgisayar ve fen laboratuvarlı öğretmenler odası ve idari odaların bulunduğu ilköğretim okulları yaptırılıyor. İlyas köyde yapılan ilköğretim okulu inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, daha önceden 4 derslikli okulda eğitim gören İlyas köylü öğrencilerin bundan sonra daha modern bir okulda eğitim göreceklerini belirtti.


Yeni yapılan okulda her türlü teknolojik donanımın bulunacağını belirten Milletvekili Dr. Avni Erdemir, "İlyas köyün yaklaşık 170 öğrencisi var. Daha önceki okulda 4 derslik vardı ve bazı sınıflarda iki sınıf birden ders yapıyordu. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri taşımalı sistem ile Amasya merkezi gidiyordu. Buraya yapılan okulun projesi gerektiğinde üzerine yeniden kat çıkabilecek şekilde planlandı. Yeni yapılan okul 3 katlı, 10 derslikli, bilgisayar ve fen laboratuvarı bulunan, öğretmenler ve idari odaları bulunan bir okul olacak. Hem İlyas köylü öğrenciler hem de buraya yakın 3 köydeki öğrenciler eğitimlerini burada görecekler" dedi.


Aynı okuldan Kızılca köyünde de yapıldığını ifade eden Erdemir, "İlyas ve Kızılca köyünün öğrencilerinin artık Amasya'ya gitmelerine gerek kalmadı. Bunun yanısıra bu köylere yakın köylerdeki öğrencilerinde Amasya'ya gitmelerine gerek kalmadı. Bu okulların sayesinde Amasya merkezde taşımalı sistem ile eğitim veren okulların yükleri de hafifleyecek. Eskiden bu tip okul inşaatları 3-5 yıl sürüyormuş. Günümüzde çok kısa sürede tamamlanıyor. Bu okullarımız için 100 günlük süre verildi ve bir okul 520 bin liraya mal olacak" diye konuştu.
AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Çiftçi ve Merkez İlçe Başkanı Bilal Dümen ile birlikte okul inşaatında incelemelerde bulunan Milletvekili Avni Erdemir, bu inşaatların dışında Amasya genelinde bu yıl ilköğretim okulu yatırımı olmadığını belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 20:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?