5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Okullarda yarışma heyecanı

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Amasya'da göreve geldiği günden beri eğitim ve öğretime gösterdiği özel ilgiyi sürdürüyor. 

Eğitim konusunda her fırsatta okul müdürleri, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, ilçe kaymakamları ile birlikte toplantılar yapan ve sürekli okulları ziyaret ederek eğitim-öğretime verdiği önemi hissettiren Vali Celaleddin Lekesiz, düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yeni bir proje başlattıklarını belirtti. 

Öğrencileri teşvik etmek ve üretken hale getirmek için bir dizi yarışmalar düzenlediklerini açıklayan Vali Celaleddin Lekesiz, "Biraz turizmle, biraz okullarımıza hareket getirmeyle, biraz da Amasya'nın farklı yönlerini keşfetmekle bağlantılı olmak üzere 60 bin öğrencimizi gönüllü aktiviteye davet etmek üzere Vilayet olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hikaye, şiir, resim ve röportaj dalında öğrencilerimize ödüllü yarışmalar başlattık. Konu hep Amasya. Mesela Amasya'da hayat nasıldır? Amasya'dan esinlenen tüm konular hikaye yarışması için konu edilebilir. Amasya'ya özgü yeni imajlar, yeni kahramanlar üretmek; Amasya'da kültür, sanat ve edebiyat ortamını artırmak, okullarımızda kültürel faaliyetleri teşvik etmek, öğrencilerimizi üretken hale getirmek, aktif bir gençlik yetiştirmek amaçlı bir çalışmadır bu" dedi. 

Vali Lekesiz, şöyle devam etti: "Her alan için Amasya il birincisine orta öğretimde ayrı ilköğretimde ayrı olmak üzere 500'er YTL, ikincilere 400 YTL, üçüncülere 300 YTL, 10 adet mansiyon, 10 adet teşvik ve 10 adet jüri özel ödülü verilecek. Bunların hepsinde de konu Amasya olacak. Sonunda elimize gelen eserleri bir kitap haline getirmeyi düşünüyoruz"
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 13:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?