5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Okuyan Amasya'ya destek

Amasya Valiliği'nin başlattığı 'Okuyan Amasya' isimli kampanya ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önderliğini yaptığı 'Türkiye Okuyor' isimli kampanyaya Amasya Belediyesi 3 yeni kitap ile destek veriyor.


Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, 'Okuyan Amasya’ ve 'Türkiye Okuyor' kampanyalarına destek olmak, çocukların okumaya alışmalarında katkı sağlamak için 'Başkanla Amasya'yı geziyoruz', Burhan Özbakır ve Saadettin Sünbül'ün ortak hazırladıkları 'Amasya türküleri' ve Hüseyin Hüsameddin Efendi'nin eşsiz eseri 'Amasya tarihi' isimli kitapların okuyucu ile buluşturulacağını söyledi. 2007 yılında da 4 kitap basımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Özarslan, okuma alışkanlığı kazandırılması için basılan kitapların ücretsiz olarak dağıtımını yaptıklarını ve bütün okulların kütüphanelerine yine ücretsiz olarak hediye ettiklerini belirtti.

Ayrıca yurdun çeşitli yerlerinde katıldıkları tanıtımlarda Amasya kitap ve dergilerini dağıttıklarını hatırlatan Özarslan, "Okuyan Amasya kampanyasını var gücümüzle destekliyoruz. Bunun için sayıları on binleri aşan kitap baskılarımızla kitabı sevdirmeye çalışıyoruz. 2008 yılının ilk aylarında çıkaracağımız üç değişik yayınlarla okuma alışkanlığı kazandırılmasına önemli bir destek vereceğiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 11:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rüya ışık IP: 88.230.162.xxx Tarih : 22.01.2008 22:44:09

Gerçekten çok iyi bir olay!Teşekkür ediyoruz.