15
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

OMÜ'den 3 üniversite doğdu

Eğitim-öğretimdeki kalitesi ve 30 bin öğrencisiyle Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinden bir yılda 3 üniversite doğdu.

Hükümetin yeni üniversiteler açılması yönündeki tutumu sonrasında Samsun'da yerleşik bulunan ve Ordu, Amasya ve Sinop'ta değişik fakülteleriyle hizmet veren OMÜ, bu 3 ildeki yatırımlarıyla üniversite açılmasında öncü rol oynadı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Ordu Üniversitesi (OÜ), Amasya Üniversitesi (AÜ) ve Sinop Üniversitesi'nin (SÜ) kurulmasının ardından öğrenci sayılarının 30 binden 23 bine düştüğünü dile getirerek, "Biz bünyesinden 3 üniversite çıkaran bir yapıyız. Kendisi dışında yeni üniversiteler ortaya koymuş bir gücümüz var ve gurur duyuyoruz" dedi.

OMÜ'nün hala Türkiye'nin dev üniversitelerinden biri olduğunu, 230'u profesör 750'nin üzerinde öğretim üyesi bulunduğunu, 2 bin 500 akademik eleman, 4 bin personel, fakülteleri, 14 araştırma merkezi ve 4 enstitüsüyle vazgeçilmez konumlarını sürdüreceklerini ifade eden Bernay, "Eğitimdeki kalitemizi arttırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bu arada, Amasya ve Ordu Üniversitesi rektörlüklerine de OMÜ Fen Edebiyat Fakülteleri Öğretim Üyeleri rektör olarak seçildi. Amasya Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Zafer Eren, Ordu Üniversitesi Rektörlüğü'ne ise Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu atandı. Sinop Üniversitesi Rektörlük ilk tur seçimi de geçtiğimiz günlerde yapıldı. Seçimlerde 7 aday yarışmıştı. 49 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu 15, Prof. Dr. Muammer Erdem 12 ve Prof. Dr. Tohit Güneş 10, Prof. Dr. Erdoğan Başar 5, Prof. Dr. Recep Bircan 3, Prof. Dr. Osman Samsun 2, Prof. Dr. Gökhan Açıkgöz ise 1 oy almış, sandıktan bir oy da boş çıkmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 13:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?