5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Önce başpehlivan sonra baba oldu

recep karaÜnlü güreşçi Recep Kara, Amasya'da yapılan karakucak güreşlerinde başpehlivan olduktan sonra yeni doğan çocuğunu görmek için hastaneye koştu. 

2004 yılının Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, Amasya'da belediye tarafından organize edilen ve 535 güreşçinin katıldığı geleneksel karakucak güreşlerinde 44 başpehlivan adayı içerisinde finale kaldı. Final müsabakasında kendisi gibi tecrübeli olan Ali Kaya ile karşılaşan Recep Kara, rakibiyle normal süre içerisinde yenişemedi. 5 dakikalık puanlı müsabakada da beraberlik bozulmayınca, altın puan uygulamasına gidildi. Altın puan uygulamasında ilk puanı alan 120 kiloluk güreşçi Recep Kara başpehlivan olurken, madalyasını Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan taktı. 

Güreşlerin yapıldığı esnada mutlu haberi alan ünlü güreşçi, güreşleri başpehlivan olarak tamamladıktan sonra soluğu Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde aldı. Hamile olan eşinin bir erkek çocuk dünyaya getirdiğini gören Recep Kara, çocuğunu kucağına alarak sevdi. Hem başpehlivan olduğunu hem de Babalar Günü'nde böylesine güzel bir hediye aldığını belirten Kara, çocuğunun da kendisi gibi pehlivan olacağını söyledi. Kara, "İlk defa baba oldum bugün, gerçekten çok mutluyum, bir oğlum oldu bu sabah. Bugün güreşler vardı, eşimin de doğumu aynı güne geldi. İnşallah o da babası gibi başpehlivan olur. Görünüş onu gösteriyor elleri ve ayakları çok büyük. Çocuğumun doğumuyla başpehlivan da oldum Amasya'da. Çocuk nasibiyle gelirmiş Kırkpınar'da başpehlivan olurum inşallah. 2004'de başpehlivan olduktan sonra 2005 yılında sakat olduğum için güreşemedim. Bu yıl güreşip başpehlivan olacağım ve altın kemerimi alacağım" dedi. 

Çocuğunun Babalar Günü'nde doğmasının bir rastlandığı olduğunu ifade eden genç anne Tuğba Kara, "Bizim için çok büyük tesadüf oldu, eşim hem başpehlivan oldu hem de baba oldu" diye konuştu. 

Genç çift, çocuklarının ismini Muhammet Emin koyduklarını belirtti.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 12:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?