6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Öpüşmeyin, tokalaşmayın!

DOMUZ GRİBİNE KARŞI 'ÖPÜŞMEYİN' UYARISI

Türkiye genelinde domuz gribi vakalarının artması nedeniyle yurt genelinde salgına karşı çeşitli önlemler alınırken, Amasya Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz, "Tokalaşmayın ve öpüşmeyin" uyarısında bululdu.

Sağlık Bakanlığı'nın mayıs ayından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan domuz gribi salgınına karşı gerekli önlemleri almaya başladığını belirten Amasya Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz, kıtalar arası salgınlarda alınacak önlemleri ve tedbirleri içeren Pandemi Planı'nın hazır olduğunu, bu planın içerisinde iyi, orta ve kötü senaryolara göre hazırlık ve tedbir önlemlerinin bulunduğunu belirtti.

Salgının ortaya çıkmasından itibaren Amasya'da yapılacak çalışmalar için hazır olduklarını belirten Dr. Ömer Deniz, "Alınacak tedbirler daha önceden belirlendi. Mesela nüfusun 3'te 1'ine yetecek kadar maske dağıtılacak. Sağlık Bakanlığı'ndan dezenfektanlarımızı temin ettik, elimizde bulunuyor. Olası salgının ekim ve kasım aylarında başlayıp önümüzdeki yaz dönemine kadar devam edeceği tahmin ediliyor" dedi.

Perşembe ve cuma günleri Sağlık Bakanlığı'nda yapılacak olan toplantıda mevcut Pandemi Planı'nın güncelleneceğini ifade eden Dr. Deniz, "Alt yapımız hazır, temennimiz senaryoların içerisinde en iyisinin olması. Bu zamana kadar ilimizden Ankara Hıfzısıhha Merkezi'ne gönderilen 3 şüpheli hastanın kan tahlil sonucu negatif geldi. Bu zamana kadar ilimizde böyle bir vaka meydana gelmedi. En önemli olanı bulaşmayı önleyici tedbirleri almak. Tokalaşmak ve öpüşmekten kaçınmak gerek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 16:12:02
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 18:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?