5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Orbay rektör adayı

PROF. DR. METİN ORBAY REKTÖR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü'ne adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Metin Orbay yaptığı açıklamada, “Amasya Üniversitesi'ni içerisinde bulunduğu durağan görüntüsünden bir an önce çıkarmak, tüm çalışanlarıyla ve Amasya halkının her yönüyle sahip çıkacağı yenilikçi yükseköğretim kurumlarımızdan biri yapmak üzere çalışma arkadaşlarımın geniş katılımı, teşvik ve destekleriyle Amasya Üniversitesi Rektörlüğü görevine adayım” dedi.

“Bilimsel çalışmalar ve gelişmeler göstermektedir ki, bir yönetici ne kadar yetenekli olursa olsun, tek başına sorunların üstesinden gelmesi mümkün değildir” diyen Prof. Dr. Orbay basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İyi bir yöneticinin her zaman ulaşılabilen, yönetmeye talip olduğu birimleri tüm yönleriyle tanıyan, ön yargısız davranabilen, liyakati önemseyen, özlük haklarını savunan ve hakça uygulayabilen, değişime açık ve yeniliklere önem veren, kurumsallaşmayı ön plana çıkaran kişi olmalıdır. Çağdaş yönetim anlayışında yönetici, iyi ekip kurabilen, ekibini iyi yönlendirebilen ve uzmanlarının her birinden en yüksek düzeyde verim alabilen ve paydaşlarıyla iyi ilişkiler kurabilen, ortaya çıkan verileri en ideal biçimde sentezleyebilen yöneticidir. Bu bağlamada, Amasya Üniversitesi içerisinde yaşayan ve mevcut problemleri bilen biri olarak; çoğulculuğu, şeffaflığı, hesap verilebilirliği ilke edinmiş bir ekip anlayışıyla Amasya Üniversitesi'ni hep birlikte yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 12:46:00
Güncelleme :5 Nisan 2011 Salı 15:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bülent çıtak IP: 88.232.39.xxx Tarih : 4.04.2011 18:38:46

başarılar dilerim ..... umarım kazanırsınız