7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Ormancılar 24 saat teyakkuzda

Amasya Orman İşletme Müdürlüğü yangın müdahale ekipleri muhtemel yangınlara müdahale etmek için 24 saat hazır beklerken, eğitimlerini de aksatmıyorlar.


Yaz mevsimlerinde yaşanan orman yangınlarına ilk müdahale eden yangın müdahale ekipleri, Amasya'da 24 saat esasına uygun çalışırken, muhtemel yangınlara anında müdahale etmek için hem hazır bekliyorlar hem de nöbet esnasında küçük tatbikatlar yaparak bilgilerini ve becerilerini taze tutmaya çalışıyorlar.

Amasya Orman İşletme Müdürlüğü yangın müdahale ekiplerinin yaptığı eğitim çalışmalarını yerinde takip eden Orman Bölge Müdür Yardımcısı Faruk Aykutlu ve Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil, yangın müdahale ekibinde yer alan personelin bilgelerini tazelemeleri için yangın esnasında yapılacak müdahaleler hakkında bilgiler verdi.


Yangın müdahale ekiplerini alev avcısı olarak nitelendiren Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil, "Topraklarımızı savunmak sadece topla tüfekle olmaz. Karşımızda öyle bir düşman var ki, her yıl binlerce hektar ormanımızı yok ediyor. İşte sizin top ve tüfeğiniz ellerinizdeki tırmıklarınız, kazmanız ve küreğiniz. Vatanımızın topraklarını korumamız lazım" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 20:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?