5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Ormancılık müzesi açıldı

Amasya Turizm Derneği ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait Ormancılık Müzesi, tarihi Hatuniye Mahlesi'nde bulunan bir konakta hizmete girdi.


Amasya'da tarihi Hatuniye Mahallesi'nde Yeşilırmak kenarında bulunan tarihi konaklardan birisini kiralayarak aslına uygun olarak onarımını yaptıran Turizm Derneği, tarihi konakta hizmet vermeye başlarken, konağın bir katında ise Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Ormancılık Müzesi açıldı.


Turizm ile doğanın iç içe olması gerektiğini düşünerek böyle bir birliktelik yaptıklarını söyleyen Turizm Derneği Başkanı Serpil Saracoğlu, dernek olarak Amasya için çok özel projeler hazırlayacaklarını açıklarken, Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya ise Amasya'da bir ilk olan Ormancılık Müzesi'nin kentin turizmine hizmet vereceğini ifade etti.


Turizm Derneği ve Ormancılık Müzesi'nin açılışını yapan Vali Celalettin Lekesiz, "Amasya'da artık kültür turizmi mayası tuttu. Anadolu tarihi açısından çok önemli bir şehir Amasya, Amasya'nın da en önemli yeri Hatuniye Mahallesi. Amasya'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin daha uzun süre kalabilmeleri için yeni ziyaret yerlerini devreye sokmamız gerektiği son derece açıktır. Ormancılık Müzesi gelen ziyaretçilere yeni bir ziyaret mekanı olması açısından önemli" dedi.
Müze ve derneğin açılışını yapan Vali Celalettin Lekesiz ve diğer davetliler, daha sonra tarihi konağı gezdiler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?