5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Ormanda 2 gün aç susuz kaldı

Amasya'nın Taşova ilçesinde 2 gün önce ailesiyle hayvan otlatırken kaybolan 5 yaşındaki çocuk, birkaç kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda bulundu.

2 gün önce güvenlik güçlerine başvuran Süleyman Serçe, 5 yaşındaki oğlu Murat'ın Karlık Köyü Kızılcaalan Mezraasında hayvan otlatırken ortadan kaybolduğunu bildirdi. Bunun üzerine kayıp çocuğun bulunması için jandarma ekiplerince başlatılan ve eğitimli köpeklerden de yararlanılan arama çalışmaları sonrasında kayıp çocuk akşam saatlerinde kaybolduğu yerden birkaç kilometre uzaklıktaki Arpaderesi yöresinde bulunarak ailesine teslim edildi.

Daha sonra kontrol için Amasya Devlet Hastanesine götürülen Murat Serçe, burada psikolog gözetiminde tedavi altına alınırken, Süleyman-Ayşe Serçe çifti ise oğullarına tekrar kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Çiftin 6 çocuğundan biri olan Murat Serçe, kaybolduğu süre içinde hiçbir şey yemediğini söyledi. Zaman zaman uyumaya çalıştığını anlatan Serçe, jandarma ekiplerini gördüğü zaman onlara doğru yürüdüğünü ifade etti.

Anne Ayşe Serçe de çocuğunun bulunduğu haberini aldığı zaman çok sevindiğini belirterek, şunları kaydetti: “Bize haber vermeden koyunların yanına gitmiş. Geri dönmeyince jandarmaya haber verdik. İlk günkü aramalardan bir sonuç elde edilemeyince umudumuzu yitirmeye başlamıştık. Ancak şimdi çok mutluyuz.”

Hastaneye gelen bazı köy sakinleri de aramalara çevreyi bilen köylülerin de katıldığını ifade ederek, çocuğun bulunmasına sevindiklerini söylediler.

Bu arada, Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi altında bulunan Murat Serçe'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 14:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?