5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Ormanlar yenileniyor

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, Hamamözü ilçesi Saray Dağı'nda bulunan ormanlık alanlarda alan temizliği ve tohum ekme çalışmaları yapıyor.


Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Hamamözü ilçesi Göçeri köyünde yaklaşık bin 500 rakımlı Saray Dağı'nda bulunan ormanlık alanlarda yapılan çalışmalar çerçevesinde 35 hektarlık alanda doğaya kozalak bırakılırken, 250 kilo karaçam tohumu da açılan tohum yataklarına atıldı. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları Orman Bölge Müdürü Naci Kaya ile birlikte yerinde inceleyen Vali Celalettin Lekesiz, Saray Dağı'nda yürütülen doğal gençleştirme, iyileştirme, rehabilitasyon ve tohumlama çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Ormanların öneminin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini ifade eden Vali Celalettin Lekesiz, tohum yataklarına kara çam tohumu ekip, doğaya kozalak bıraktı. 2008 yılı içinde 3 bin 750 hektar ormanlık alanda iyileştirme ve rehabilitasyon çalışması yaptıklarını ifade eden Orman Bölge Müdürü Naci Kaya, yangın sezonunun bitmesinden sonra Antalya, Muğla ve İzmir'den yapılan araç takviyesi ile Amasya ormanlarında 350 hektarlık bir alanda bozkır olan bölgeler ve ormanlık vasfını yitirmiş bölgelerde dikim çalışmaları başlattıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 17:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adem Özcan IP: 84.131.59.xxx Tarih : 23.11.2008 10:37:09

Ormanlarimizi cogaltmaniz lazim cok kir görünüyor cok az ormanlik alanimiz Akif gülle ormani levhasi yazdirana kadar ona vereceginiz parayla 10 agac daha fazla dikersiniz cok az cok calismalisiniz avrupaya gelinde görün ormanlari. selamlar