4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Özarslan: Biz laf değil iş yaptık

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, belediyeyi devraldıklarından buyana geçen 1 sene içerisinde, belediyecilik çalışmalarıyla Amasya’da büyük başarılara imza attıklarını belirterek, "Söz verdiğimiz gibi yaptık. Laf değil, iş yaptık" dedi.

Bu 1 yıl içerisinde seçim döneminde verdikleri sözleri tuttuklarını ifade eden Belediye Başkanı İsmet Özarlan, "Söylediğimiz gibi yaptık. Halkımızın sorunlarıyla bire bir ilgilendik. Tam 1 yıl geçti. Biz sadece bize oy verenlerin değil, vermeyenlerin de belediye başkanı olduk. Yönetimi devralmadan önce belirttiğimiz mega projelerimizin tamamında yüzde 80 gerçekleşme oldu. Doğalgaz projesiyle ilgili önemli adımlar atıldı. 40 yıldır sorun olan çevre yolu projesi, 2005 yılı programına alındı. Üniversite yapılması kararlaştırılan iller arasında, Amasya 2. sırada. Üniversiteye aday olup da 4 fakültesi hazır olan nadir illerden bir tanesiyiz. Trafik sorunumuzun çözümü için otopark yapmamız gerekiyordu. İlk etapta 400 araçlık bir otopark projesi hazırladık. Amasya, kültür ve turizmde pilot bölge ilan edildi. Bu konuda önemli adımlar attık. Giysi bank ve gıda bank projelerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Bu proje, sadece Ramazan ayında değil, 12 ay boyunca hizmet verecek bir proje" diye konuştu.

Teşvik Yasası kapsamında Amasya’nın istenilen seviyede yatırımcı çekemediğini açıklayan Başkan İsmet Özarslan, "Bu zamana kadar ne yazık ki sadece 3 yatırımcı Amasya’da yatırım yapma kararı aldı. TSO ve esnaf odalarıyla birlikte hareket edip, bu yasa kapsamında ısrarla çalışmaya devam edeceğiz. Toplu konut projesinden, Amasya da nasibini alsın istiyoruz. Toplu Konut İdaresi’nden yetkililer geldi ve yerlerimizi gösterdik. 500 dairelik konut yapılması planlanıyor. Eğitime katkı vermeye devam ediyoruz. Bu konuda bin 500 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımı yaptık, okullarımızın bahçelerinde asfaltlama çalışmaları gerçekleştirdik. Amasya’da bu zamana kadar 5 bin 328 metreküp kanalizasyon hattı döşendi. 4 ayda, 178 bin 490 metre tül sıcak asfalt döküldü" şeklinde konuştu.

Belediye yönetimi olarak işçilerine büyük değer verdiklerini söyleyen Özarslan, "Bir başarı varsa hepimizindir. Başarı A’dan Z’ye kadar birlik ve beraberlik içinde çalışmaktan geçer. Biz işçilerimize en modern imkanları sağladık. Taviz vermediğimiz tek bir şey var; hiç kimsenin yattığı yerden para almasına izin vermedik. İşe gelmeden bankamatikten para alanların önünü kestik. Herkesin bizim yöntemimize ayak uydurması ve Amasya’ya hizmet etmesi gerektiği şuuruna ve heyecanına kavuşması şarttır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 12:56:03
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 15:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?