7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Pamukoğlu: Devlet diz çökmüştür

HEPAR GENEL BAŞKANI PAMUKOĞLU AMASYA'DA

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, demokratik açılım sürecinde yaşananlarla ilgili olarak, "Bu devletin boyun eğmesi ve pes etmesidir, tam tabiriyle diz çökmesidir" dedi.

Amasya'da partililerle biraraya gelen emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, düzenlediği basın toplantısında, demokratik açılım konusunda açıklamalarda bulundu. Yaşanan gelişmelerin Batı'nın oyunu olduğunu savunan Pamukoğlu, "Kürt açılımı dedikleri, adından korkup 'demokratik açılım' dedikleri, ondan da korkup 'milli birlik' dedikleri şey, devletin siyasi amacı, kuruluş hedefi belli olan 'PKK' denilen Kürdistan İşçi Partisi'nin amaçlarını yerine getirmektir. Yoksa 8 tane uyduruk adam oradan gelmiş, bunların hiçbir kıymeti yok. Tam bir orta oyunudur, gelişlerine bakın, bunları karşılayanlara bakın" diye konuştu.

Bu gelişmelerin sonucunun iki devlet kurulmasına gideceğini öne süren Pamukoğlu, "Dünyada hiçbir devlet sınır kapısına eşkıyalar gelirken çadırda mahkemeler kurmamış, dünyada hiçbir devlet eşkıyaya ada tahsis etmemiştir. Bunların hepsi Batı'nın manevralarıdır. İçerideki hükümeti ve kendi amaçları ve siyasi gayeleri doğrultusunda sadece PKK konusunda değil Ermeni konusunda, Kıbrıs konusunda aynı, tüm meselelerde kullanmaktan başka bir şey değil. Sonuçta iki devlete gidecek. Bir toprakta iki dil varsa iki tane de devlet olacaktır çok yakında" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 09:57:03
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 09:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?