5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Pancar çiftçisine ödeme

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, 2008-2009 döneminde fabrikaya pancarını teslim eden çiftçilerin alacağı olan nakdi avansları dağıttı.

Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi'nin iştiraklerinden olan Amasya Şeker Fabrikası'na 2008-2009 döneminde pancarını teslim eden bölge çiftçisi, daha önceden dağıtılan şeker avanslarının ardından şimdi de nakdi avanslarını aldı.

Türkiye'de bulunan özel ve devlet fabrikalarının arasında paraların ilk dağıtıldığı fabrikanın Amasya Şeker Fabrikası olduğunu belirten Mahmut Demir, "Pancar çapa avanslarından bu dönem nakdi ve ayni olmak üzere toplam 15 milyon YTL'lik avans dağıtımı yapıldı" dedi.

Tatlandırıcılara verilen kota artışının 316 bin ton şeker pancarı değerinde olduğunu belirten Mahmut Demir, "Diğer tarım ürünlerine verilen desteğin, şeker pancarı üreticilerine de verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Demir, Amasya Şekerspor'un da katılacağı Avrupa Şampiyon Kulüpler Güreş Şampiyonası'nın bu sene de Amasya'da yapılacağını açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 18:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?