22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Parklar Merzifon'un çehresini değiştiriyor

Amasya'nın Merzifon ilçesinde belediye tarafından kentin her tarafına yapılan park çalışmaları kentin çehresini değiştiriyor. 

Yapılan parklarla şehir hem yeşile bürünüyor hem de çocuklara oyun alanı imkanı sunuluyor. 2007 yılı içerisinde Merzifon'da 19 adet park çalışması yapmayı hedefleyen Merzifon Belediyesi, bu parkların içerisine çocuklar için yeni oyun setleri kuruyor. Piribaba, 3 Nolu Sağlık Ocağı, Paşa Deresi, Nurkent Yapı Kooperatifi, Yeni Mahalle, Zihinsel Engelliler İlköğretim Okulu, Kümbet Hatun Mahallesi'nde oyun setlerinin kurulduğunu, bunun yanı sıra parklarda çevre düzenlemelerinin yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, "12 adet parkımızı okullar kapanmadan önce yetiştireceğiz, aynı anda fitness park çalışmalarına da başlamış bulunmaktayız. İmarda park geçen her alanı mutlaka değerlendirip kentimize kazandıracağız" dedi. 

Geçen yıl 11 park yapıldığını, bu yılda 19 adet park yapacaklarını, toplam 30 adet çocuk oyun setinin bulunduğu parkın mevcut olduğunu söyleyen Başkan Aydınlı, "Bahçelievler Mahallesi'nde pazar yapacağımız alanın hemen karşısında 8 bin metre karelik bir alan içerisinde aile çay bahçesi, yürüyüş yolu, halkımızın spor aktivitelerini yapabileceği kısacası halkımızın her ihtiyacını karşılayabileceği geniş spor kompleksli bir park yapacağız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 15:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?