7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

PKK’lıların serbest bırakılmasına itiraz

KAMU-SEN'DEN SUÇ DUYURUSU

Kamu-Sen Amasya İl Temsilciliği, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girerek teslim olan teröristlerin serbest bırakılması ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Amasya Adliyesi önünde toplanan Kamu-Sen üyelerine MHP'liler ve bazı Amasya Üniversitesi öğrencileri de destek verirken, uygulamanın kabul edilemez olduğunu ifade eden Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Terzi, "Toplumun, ülkesini ve milletini koruma, sahip çıkma, uğrunda canını verme isteğini yok eden, devleti bekasına yönelik tedbirlere karşı savunmasız bırakan, vatan ve millet düşmanlarını sevinçten çıldırtan uygulamalar ülke kamuoyunu derinden yaralayan sonuçlar doğurmasının yanında öyle bir hal almıştır ki, bu projenin mimarı olup arka planını görmeyenleri dahi pişman edecek sonuçlara sebep olmuştur" dedi.

Serbest bırakılan teröristlerin tutuklanarak cezalandırılmak üzere yeniden yargılanmalarının gerektiğini savunan Terzi, "Yaptığından pişmanlık dahi duymayacak pişkin teröristler affedilemez. Zafer işareti yaparak elinde mektupla bölücü başından devlete mesaj getirenler affedilemez. Çocuk katiline 'sayın' diyenler affedilemez. Türkiye'ye gelen terör örgütü üyelerini sorgulayarak serbest bırakan savcılar, hakimler, teröristlerin beyanlarını duruşma tutanaklarına geçirmeyen görevliler, mahkemenin sağlıklı karar vermesini engelleyen bürokratlar ve mahkemenin etrafından toplanan kalabalığı dağıtmayan görevliler hakkında gerekli yasal işlemin yapılması talebiyle Hakimler ve Sacılar Yüksek Kurulu'na başvuruyoruz ve Silopi Sulh Ceza Mahkemesi'nin teröristleri serbest bırakma kararına itiraz ediyoruz" diye konuştu.

Geniş güvenlik önlemi altında yapılan basın açıklamasından sonra 20 kişilik grup, suç duyurusunda bulunmak üzere dilekçelerini adli makamlara teslim ettiler.

KAMU-SEN'DEN SUÇ DUYURUSU
KAMU-SEN'DEN SUÇ DUYURUSU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:39:01
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 23:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?