22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Polise biber gazı eğitimi

Amasya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislere, toplumsal olaylarda kullanılmak üzere verilen gazların kullanımı konusunda eğitim veriliyor.

Amasya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarına verilen ve toplumsal olayların yanı sıra polise zorluk çıkartan suçluların etkisiz hale getirilmesinde kullanılan biber gazlarının kullanımı konusunda polis memurlarına eğitim veren Komiser Mustafa Akıncı, sprey kullanma konusunda temel formasyon eğitimi alan polisin uygun şartların oluşması halinde usulüne uygun bir şekilde sprey kullanabileceğini belirtti.

Gelişen suç çeşit ve niteliklerine göre, güvenlik güçlerinin de yeni taktik, teçhizat ve teknikler oluşturarak asli görevi olan can, mal emniyeti ve asayişi en etkili, modern şekilde sağlamaya çalışmak olduğunu söyleyen Mustafa Akıncı, "Değişik türleri olan sprey kullanım olarak çok eskilere dayanmaktadır. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda göz, gırtlak, solunum sistemi ve açık olan deri yüzeylerine etki etmek suretiyle fonksiyonunu gösteren spreyin fizyolojik ve biyolojik olarak insan üzerinde her hangi bir zararının olmadığı gözlenmiştir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 10:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?