6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Polise MOBESE desteği

Amasya polisi, huzur ve asayişi sağlamak amacıyla 44 kamera ve 24 plaka okuma sistemi ile kent merkezini takip ediyor.


Amasya Valiliği tarafından polisin kent merkezindeki olaylara zamanında müdahale etmesi, huzur ve asayişin sağlanması, olası doğal afetlerde yardım ekiplerine destek olması amacıyla kentin muhtelif yerlerine konulan toplam 44 kamera ve 24 plaka okuma sistemi devreye girdi.

Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Celalettin Lekesiz, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'nde kurulan mobese sistemi hakkında Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç'tan bilgi aldı. Kent merkezine günlük 8 bin 400 civarında araç girişi, 7 bin 600 civarında araç çıkışı olduğunu belirten Mustafa Doğan Kılınç, "Sistem 75 günde 1 milyon 200 bin araç kayıt etti. Bu araçlardan bin 200 tanesi çeşitli sebeplerle ihbar edildi ve bu ihbar edilen araçlardan 433 tanesi yakalanarak gerekli işlemler yapıldı. Ayrıca sistemimiz alınan görüntüleri 1 yıl süreyle saklayabiliyor" dedi.


Amasya kent merkezinde 40 kamera ve 24 plaka okuma sistemi ve Küçük Sanayi Setesi'nde ki 4 kameradan oluşan mobese sisteminin 1 milyon 100 bin liraya mal olduğunu açıklayan Vali Lekesiz, "Bu paranın 600 bin lirası İl Özel İdaresi'nden, geri kalan kısmı ise Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden karşılandı. Amasya asayiş bakımından Türkiye'nin en sakin illerinden birisi. 2008 yılında toplumsal olayın yaşanmadığı tek şehir Amasya. Yerel seçimlerde polis bölgesinden olay olmayan tek şehir yine Amasya. Polisimiz olayların aydınlatılması bakımından Türkiye genelinde ilk 5 il arasında. Polisimizi kutluyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Lekesiz ve Özdemir, Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı'yı ziyaret ederek jandarma bölgesinde olan Küçük Sanayi Sitesi'ne konulan 4 kameralık mobese sistemi hakkında bilgi aldılar.

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 21:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?