5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Polisten ailelere uyarı

Amasya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, okulların açılmasıyla birlikte ilk ve orta dereceli okulların çevrelerinde çocuklara yönelik oluşabilecek tehlikelere karşı önlemler almaya başladı.


Amasya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan proje ile polis sorumluluk alanı içerisinde bulunan ilköğretim, lise ve fakülte ile yüksekokullarda öğrenci güvenliğinin sağlanması için Emniyet Müdürlüğü'nde görevli rütbeli personel arasından okul irtibat görevlileri görevlendirildi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk ve orta dereceli okulların önlerinde ve kent genelinde yapılan kontroller ve çeşitli çalışmaların yanı sıra, Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşürlerde ailelerden çocuklarının güvenlerini kazanmalarını istendi.


Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından okullarda ve çeşitli vesilelerle ailelerle yapılan toplantılarda ve hazırlanan broşürlerde çevredeki yabancı şahıslara karşı çocukların daha dikkatli olmaları ve fazla güvenmemeleri yolunda eğitilerek uyarılmaları gerektiği, çocukların evden çıktıktan sonra nerelere gittiği ve kimlerle oynadığını ailelerin bilmesi gerektiği açıklanırken, ailelerin çocuklarını yakından ilgilendiren her türlü tehlike hakkında çocuklarını bilgilendirmelerinin çok önemli olduğu, buna cinsel bilgilendirmenin de dahil olduğu ifade edildi. Yapılan araştırmalar neticesinde çocukların cinsel tacize maruz kalmalarının önlenmesinin ancak onlara bu konuda öğüt verilmesi ve bazı prensiplerin kazandırılması ile mümkün olduğunun ortaya çıktığı, çocukların düzenli olarak takibinin, onlara mümkün mertebe dikkat edilmesi ve onlarla beraber olunmasının da cinsel tacizi önleyen unsurlar arasında olduğu, çocuklarla sürekli konuşarak bu tehlike hakkında onların uyarılması sonucunda daha duyarlı olmalarının ve kendi kendilerini kontrol etmelerinin sağlanabileceği bildirildi.


Amasya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, ailelerden çocuklarına şu öğütleri vermelerini istedi: "Tehlike her yerde bulunmaktadır, okul yolunda, park yakınlarında, eve dönüşte, spor sahalarının yakınlarında, arkadaşlarının evine gelip giderken. Tehlikenin bulunabileceği yerler hakkında çocuklarınızı aydınlatın. Çocuk önce iyi ve kötü, milli ve ahlaki değerlere göre telkin edilmeli ve öğretilmeli, iyi fiilde bulunması aleni olarak takdir edilmeli. Kötü fiil başkalarından misal verilerek kötülenmeli, çocuk hataları sebebiyle devamlı azarlanmamalı. Tanımadıkları şahıslardan para veya hediye almamaları, yabancı şahıslarla herhangi bir yere gitmemeleri, yardım talebinde bulunan yabancılara da yadım etmemeleri, kesinlikle yabancıların arabalarına binmemeleri, evde yalnız kaldıklarında tanımadıkları kimseye kapı açmamaları, telefonda yabancı kimselere bilgi vermemeleri, ıssız parklar, yollar ve yerlerden uzak durmaları, toplu olarak oynayan çocuklardan ayrılmamaları ve tek başına oynamamaları, kendilerinden küçük çocuklara da dikkat etmeleri, takip edildiklerini hissettiklerinde büyüklerinden yardım istemeleri ve bu durumlarda ıssız yerlere değil de kalabalığa doğru gitmeleri, tehlikede olduklarında bağırmaları, kaçmaları ve kendilerini müdafaa etmeleri gerektiği, kendilerine zarar vermek isteyen şahıslara iyi bakıp onları teşhis etmeleri ve araçlarının plakasını almaları, kendilerine veya arkadaşlarına bir şey yapıldığında derhal ailelerine veya polise haber vermeleri anlatılmalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 17:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?