5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

POMEM ilk mezunlarını verdi

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde 9 Temmuz 2006 tarihinde İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu tarafından açılışı yapılan Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ilk mezunlarını verdi. 

Üniversite mezunlarının polis olmak için başvurup hukuki ve mesleki konuların yanı sıra silah ve atış derslerini aldığı Merzifon POMEM'de 6 aylık eğitime tabi tutulan 364 polis adayı, düzenlenen yemin töreniyle mezun oldu. Vali Celaleddin Lekesiz, 5. Ana Jet Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Sinan Şanlı, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Merzifon İlçe Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, Amasya Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, Çorum Emniyet Müdürü İsmail Karaman ve yeni polislerin ailelerinin katıldığı mezuniyet töreninde yeni polisler yemin etti. 

Yemin törenine gelen polis yakınlarına seslenerek polis adaylarını hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeye çalıştıklarını söyleyen POMEM Müdürü Sezai Kıdıkoğlu, "Onları devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü koruyacak, savunacak birer evlat olarak yetiştirip, kutsal olan her değer için hizmet etmeye gönderiyoruz" dedi. 

Türk emniyet teşkilatının Türkiye genelinde olduğu gibi Amasya'da da Anayasal ilkelere bağlı olarak Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde insanların can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için gece-gündüz çalıştığını belirten Vali Lekesiz, öğrencilere seslenerek, "Değerli öğrenciler, eğitiminiz bitti. Eğitimcilerinizin size verdiği emekle eğitimlerini tamamladınız ve yeni görev yerlerinize gideceksiniz. Yeni görev yerlerinizde Anayasa'daki devletin genel ilkeleri, Atatürk ilke ve inkılaplarını gözeterek, kanunlardan ve halkımızdan aldığınız destekle görevini icra edeceksiniz" diye konuştu. 

Tören, Türk bayrağı ve silahların üzerine el koyarak yemin eden öğrencilerin polis marşını söylemesinin ardından son buldu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 18:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?